18 Ocak 2009

İYİ -KÖTÜ, GÜZEL-ÇİRKİN...

Eşimin amcası A.A 'dan emekli bir gazeteci.Yurt genelinde yapılan “En İyi Fotoğraf Yarışması” ödül töreni sonrası dereceye giren ama birinci olamayan arkadaşları ile sohbet ediyorlar eşimde aralarında.Yarışma serbest dalda yapılmış. Arkadaşı diyor ki –Aslında o kadar iyi fotoğraflar yarıştı ki kimisi gitmiş Ağrı Dağı’ndan gün batımını çekmiş,kimisi yurtdışı gezisinde çok uzaklardan faliyete geçen yanardağı görüntülemiş,kimiside gitmiş bir kaza anını çekmiş vs..Fakat öyle bir fotoğraf birinci olmuş ki “üzerinde iki insanı taşıyan eşek nehirde karşıdan karşıya geçerken durmuş ve ihtiyaç molası vermiş. :) İşte tam bu sırada fotoyu çeken kişi ödülün sahibi olmuş.—Bir daha böyle bir yarışmaya katılmayı düşünmüyorum.Çünkü insanların değer yargıları göreceli.Benim hiç beğenmediğim ya da ilgi göstermeyeceğim şeylere bir başkası inanılmayacak derecede olumlu tepkiler verebiliyor. Ben bu işe çok kızdım resmen küstürdüler beni !!!

Şimdi bu anlattığım örneği kendimize uyarlamak pekte zor olmaz aslında.Mesela ara ara düşündüğüm kafama takılan bir konuyu örnek verebilirim bununla ilgili olarak...


Bloglar arası gezinirken karşıma çıkan, o kadar güzel konulara değinen ve iyi şeyler yaptığını düşündüğüm bazı bloglara gösterilen ilginin gerekenden az oluşu kafamı kurcalar durur.Şimdi buradan –şu blog iyi demiyeceğim tabi ki neticede herkes birşeyler yapmaya çalışıyor kendince.Ancak toplum olarak neye ne kadar değer veriyoruz? Neyi beğenip neyi istiyoruz? Bence hepimizin sorgulaması gereken bir soru var karşımızda…Hatta bunu daha geniş tutalım sadece burası için değil günlük hayatımızdaki değer yargılarımız içinde bunu sorgulayalım derim.




17 yorum:

  1. Sana katılıyorum.Fotoğraf yarışmalarına gelinceYetenekli olan iyi ve dürüst iş yapmak isteyenlerin motivasyonunu bozuyor.Şöyle ki benim oğlumda fotoğraf yarışmalarıdan ödül almış bir fotoğraf öğrencisi.Ama artık yarışmalara girmek istemiyor.1.cilik ödülü katıldığı bir yarışmada yarışmayı düzenleyen belediyenin bir çalışmasını gösteren fotoya,bu senede eskiden yarışmaya katılmış ve o zaman ödül alamamış bir foto ya verildi.böyle tutarsız dürüst olmayan ve taraf davranışlar sanatçı olmaya çalışan gençlerin hevesini kırıyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu da değinilmesi gereken bir konu gerçekten.Ama sonuçta herkesin değer yargısı farklı...Ya da zamansızlık diyelim , kimbilir?

    YanıtlaSil
  3. Ben yukarıdaki fotoğrafı pek beğendim...

    YanıtlaSil
  4. aslında o fotoyu koyarken düşündüğüm, antenlerin kişiden kişiye farklı tercihlerde boyanmış olmasıydı...şimdi sen böyle söyleyince içime sinmedi açıkçası...

    YanıtlaSil
  5. ....blog okumak konusunda zannederim insanların beklentileri en önemli etken.
    sayfam bir elişi sayfası.
    yapımı 10 dakikalık bir magnet 40 yorum alıyorken dün eklediğim yazıya kimse birşey yazmıyor nedense..
    sanırım benden beklenen yine elişleri..
    :))
    bir de şu var ki..gezdikçe yeni sayfalar keşfediliyor.tabi ki bu da zaman demek...
    gecenin huzurlu bir haftanın başlangıcı olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. bence tamamen ilgi ihtiyaç, bunlar doğrultusunda hareket ediyoruz fakat bence birçoğumuz ne istediğimizi bilmiyoruz ne istiyoruz sorusunun cevabını genellemelerle vermek değil içsel davranmak lazım..

    YanıtlaSil
  7. tv programları için de düşünebiliriz bunu. seviyesi insanların birbirine laf soktuğu, kavga ettiği, deddikoların döndüğü programlar rayting rekorları kırarken kaliteli, toplumu bilgilendirici, eğitici programlara kimse dönüp bakmıyor. bi süre sonra da izlenmediği için yayından kaldırılıyor. bu da beni deli ediyor...

    YanıtlaSil
  8. kendi blogum acısından şöyle bir sonuca vardım, ne zaman bilgi verici yazılar yazsam az yorum ne zaman el işi oyuncak laylaylom yazsam çok yorum alıyorum ama ben yine kendime göre hareket ediyorum beklentiye göre değil, elbet faydalanan olacaktır

    YanıtlaSil
  9. Benim de bu konuda yazmak istedigim bir kac sey olacak. Bir blogu okumaya, tanimaya basliyorum. ilerleyen gunlerde okudugum blogun "takip ettigi" bloklarlardan bir kac tanesine bakmak istedigimde gercekten de hic okunmayacak, asiri duzeyde kufur, porno iceren, seviyesiz bir blog ya da bloglar goruyorum. Benim okudugum blog sahibi bunlari mi okuyormus deyip; gecemiyorum. O blogu bair daha okumama karai aliyorum. Kotu icerik iceren bloglari okuyan bir blogu, ben de asla okumam. Ha kendisi oyle yazmiyor olsa bile. Cunku kotu yazilanlara destek veriyor. Kendi blogunda ona yer vermis.
    Neyse ya, anlatmaya calisirken bayagi yazdim. Sonucta bence; "hep kotuler kazaniyor" ve okunuyor diye dusunuyorum...

    YanıtlaSil
  10. selam bloglar hakkında yorumlar kişilere bakış açılarına ve zevklere göre değişiyor sanırım beğeniler iyi şeyler görmek kişilerin kendi sevdiklerini duygularını paylaşmak istemeleri güzel ama bunun tam tersi durumlarda oluyor ve nedense iyi şeyleri kimse anlamak yada görmek istemiyor bence herkesin kendine göre yaptıkları çok güzell

    YanıtlaSil
  11. Ben Türkiye'nin en büyük sorunun eğitim olduğunu söylüyor ve bunu savunuyorum.
    İnsanın ufkunun açılması, bakış açısının genişlemesi, kendini ve dolayısıyla gelecek nesilleri geliştirmesi velhasıl zevkleri bile eğitim sayesinde büyüyecek gelişecektir.
    Etrafıma baktığımda yasakları delmeye çalışan, saygı ve sevgiden uzak, görgü ve adap nedir bilmeyen insan sürüsüyle karşılaşıyorum. Ehh bu insanlardan oluşan toplumdan ne bekleyebiliriz.
    Birinci seçilen fotoğrafı yadırgamamak lazım.
    Türkiyede okunan kitap sayısının kişi başına düşen miktarı ne kadar acı bir durumda olduğumuzu gösteriyor sanıyorum.
    Her hafta sonu mutlaka kitapevine uğrarız. Ne yazık ki içersi dolu olduğu halde kitap bölümünde o kadar az kişi varki
    Çok uzattım ama yine güzel bir konuya el atmışsınız ve benim söyleyecek daha çok şeyim var
    Bir dahaki sefere

    SEvgilerimle

    YanıtlaSil
  12. sana tamamen katılıyorum. Gündeme ilişkin önemli birşey yazıyorsun kimseden yorum çıkmıyor. Abuk sabuk bir yazıda onlarca yorum geliyor. Misal benim tatilname bloğum için o kadar çaba sarf edip yazıyorum tık yok. tırnağımı ne renk yapayım diye yazsam ooooo...

    YanıtlaSil
  13. Sanirim toplumsal olarak degerlerimizi gozden gecirmemiz en dogrusu olur...

    YanıtlaSil
  14. Güzel bir yazı, yazıya yorum yazan arkadaşlarda doğru tepkilerini göstermişler, Anlayış farklı, Kültür farklı,,,,Olacak o kadar.

    YanıtlaSil
  15. Evet, bazı bloglara yararlı yazılar yazılmasına rağmen takipcisi fazla olmayabiliyor. Ama devamlı yararlı yazılar yazan bir blog sahibi eninde sonunda takipçi kitlesi elde edecektir. Blog yazarken en önemli şartlarrdan birisi de sabırlı olmaktır. Güzel yazılar yazmaktır.

    Günlük yaşamımızda da böyle olabiliyor. İyilik yap denize at mantığıyla yaşıyoruz. Özden ziyade söze bakıyoruz. Aslında biz buna kültür yozlaşması diyoruz...

    YanıtlaSil
  16. İYİLER DOĞRULAR MUTLAKA KAZANIR.İŞTE GÜZELLİKLER GÖRECELİ MAALESEF.HER İNSANIN İÇİNDE BİR GÜZELLİK VARDIR ÖNEMLİ OLAN BUNU GÖREBİLMEKTİR.

    YanıtlaSil
  17. Hello IÇimden

    Pleased to meet you, I am a lover of paleontology, (including geology) ... my son is a geologist ... photos of the site are most precious and unique. Kisses.

    YanıtlaSil

Blog için yorumlar, canlılığının bir göstergesidir.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mutluluk ve sağlıkla kalın. ♥