Kilo fiyatı milyarlar ile telaffuz edilen havyarın yapımı “The Bucket List” filminde şöyle anlatır…
“Dişi mersin balığı yakalandığında balıkçılar balığın huzur içinde ölmesi için ellerinde geleni yapar.Çünkü balık tehdit hissettiğinde yumurtaları bozan ekşi bir kimyasal salgılar.”
Yumurtasından havyar elde edilen bu balığın etide lezzetlidir, ayrıca sidik torbasından tutkal yapılır...
ıyy :d çok cezbedici değil bence :)
YanıtlaSilmilyarlarda verseler yemem ben bunu :)
YanıtlaSilhiç yemedim ben ondan.
YanıtlaSilBundan ben de yemedim..Ama güzeldir kesin..
YanıtlaSilBen sazan balığından elde edilen salamura bir havyar var. Ondan çok yedim.. Zeytinyağı ve limon sıkılıyor yerken.Açık kırmızı renkte ve çok lezzetli..
Sevgiler...
Bende yemedim Ful:))
YanıtlaSilEvet kırmızı havyarında lezzetli olduğunu söylüyorlar Zeugmacım.
görünüşü ve yapısı dolayısıyla bende hiç tatmadım sen böyle anlatınca birkez daha vazgeçtim yemekten :)
YanıtlaSilBir canlının öldürülüp yumurtalarının yenmesi hiç cazip değil..
YanıtlaSillezzeti ne olursa olsun..
sevgilerimle
Yalnız havyarın tadını bilmem ama kadılar için mükemmel bir besin olduğunu söyleyebilirim. Rus kadınalrının teni porselen gibidir, bilenler bilir ve bu yüzden tvde çok değil de gerçekte gözlerini ayıramazsınız bebeksi yüzlerinden.. bunun sırrı da bence havyar yemelerinden.. rus havyarı da ünlüdür malum.. üstelik 3 seneye yakın orda kaldım bir tek havyarı alıpd a ağzıma atamadım..
YanıtlaSilinsanoğlunun yemediği ne kaldı?!
YanıtlaSilBen yerim ama asiri tuzlu kirmizi olani daha cok severim bu sebepten. Bu arada mersin baligi da harika bir balikmis her seyinden yararlaniliyormus. Sevgiler...
YanıtlaSil