04 Ocak 2011

HAVYAR NASIL ELDE EDİLİR ?

Kilo fiyatı milyarlar ile telaffuz edilen havyarın yapımı “The Bucket List” filminde şöyle anlatır…

“Dişi mersin balığı yakalandığında balıkçılar balığın huzur içinde ölmesi için ellerinde geleni yapar.Çünkü balık tehdit hissettiğinde yumurtaları bozan ekşi bir kimyasal salgılar.”

Yumurtasından havyar elde edilen bu balığın etide lezzetlidir, ayrıca sidik torbasından tutkal yapılır...


havyar

10 yorum:

  1. ıyy :d çok cezbedici değil bence :)

    YanıtlaSil
  2. milyarlarda verseler yemem ben bunu :)

    YanıtlaSil
  3. Bundan ben de yemedim..Ama güzeldir kesin..

    Ben sazan balığından elde edilen salamura bir havyar var. Ondan çok yedim.. Zeytinyağı ve limon sıkılıyor yerken.Açık kırmızı renkte ve çok lezzetli..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bende yemedim Ful:))

    Evet kırmızı havyarında lezzetli olduğunu söylüyorlar Zeugmacım.

    YanıtlaSil
  5. görünüşü ve yapısı dolayısıyla bende hiç tatmadım sen böyle anlatınca birkez daha vazgeçtim yemekten :)

    YanıtlaSil
  6. Bir canlının öldürülüp yumurtalarının yenmesi hiç cazip değil..
    lezzeti ne olursa olsun..

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Yalnız havyarın tadını bilmem ama kadılar için mükemmel bir besin olduğunu söyleyebilirim. Rus kadınalrının teni porselen gibidir, bilenler bilir ve bu yüzden tvde çok değil de gerçekte gözlerini ayıramazsınız bebeksi yüzlerinden.. bunun sırrı da bence havyar yemelerinden.. rus havyarı da ünlüdür malum.. üstelik 3 seneye yakın orda kaldım bir tek havyarı alıpd a ağzıma atamadım..

    YanıtlaSil
  8. insanoğlunun yemediği ne kaldı?!

    YanıtlaSil
  9. Ben yerim ama asiri tuzlu kirmizi olani daha cok severim bu sebepten. Bu arada mersin baligi da harika bir balikmis her seyinden yararlaniliyormus. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog için yorumlar, canlılığının bir göstergesidir.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mutluluk ve sağlıkla kalın. ♥