21 Ağustos 2011

CİN BİBER VE SCOVILLE TESTİ ...

10. Katta acı biber yetiştirme keyfi bunun adı. :)) Öyle böyle değil epey acı çıktı bunlar...



Scoville diye bir ölçüm sistemi var bilmiyorum duydunuz mu? Biberin acılık değerleri  bu ölçeğe göre belirleniyor.
Wilbur Scoville isminde bir farmakolog tarafından geliştirilmiş.Biberin acılık değeri için test yapılıyor.Biberden alınan bir parça örnek, şekerli suyla seyreltiliyor.Tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar işlem devam ediyor.



8 yorum:

  1. olmadı şimdi ARNAVUT biberini kategoriye almazlarsa ben bu istatistiği kabul etmem :)

    YanıtlaSil
  2. Onu da biliyorum çok acı olur.Hımmm:))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel konular buluyorsunuz, ayrıntıyı görüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim acı biberi, millet yanımda kıvranıp şekilden şekile girer bana hiiiç bişey olmaz. fotolar da süpermiş:)

    YanıtlaSil
  5. Hiç acı yiyemem.
    Tatlı sivri biber alırken bile "ya içinde acısı varsa" diye çekinerek alırım.
    Bu arada biber gazı üst sıralarda yer almış, açıkçası biber gazına maruz kalmaktan iyice korktum.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Zafer bey ilginize...

    Daha önceleri bende yiyemezdim Baharcım zamanla değişti tabi. :))

    Gel beraber yiyelim Dijlecim. :))

    Saddam attı valla bombaları hatta 90'lı yıllarda çocuktuk ama eğitimini vermişlerdi bize biber gazından korunma yolları ile doğuda oturuyorduk körfez savaşında Muhterem Hanım heyy gidi günler..

    YanıtlaSil
  7. Böyle bir ölçüm sisteminden haberdar değildim doğrusu. Üstelik acı seven biri olarak:))

    YanıtlaSil

Blog için yorumlar, canlılığının bir göstergesidir.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mutluluk ve sağlıkla kalın. ♥