Scoville diye bir ölçüm sistemi var bilmiyorum duydunuz mu? Biberin acılık değerleri bu ölçeğe göre belirleniyor.
Wilbur Scoville isminde bir farmakolog tarafından geliştirilmiş.Biberin acılık değeri için test yapılıyor.Biberden alınan bir parça örnek, şekerli suyla seyreltiliyor.Tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar işlem devam ediyor.
olmadı şimdi ARNAVUT biberini kategoriye almazlarsa ben bu istatistiği kabul etmem :)
YanıtlaSilOnu da biliyorum çok acı olur.Hımmm:))
YanıtlaSilÇok güzel konular buluyorsunuz, ayrıntıyı görüyorsunuz.
YanıtlaSilÇok severim acı biberi, millet yanımda kıvranıp şekilden şekile girer bana hiiiç bişey olmaz. fotolar da süpermiş:)
YanıtlaSilAfiyet olsun,bal olsun:)
YanıtlaSilHiç acı yiyemem.
YanıtlaSilTatlı sivri biber alırken bile "ya içinde acısı varsa" diye çekinerek alırım.
Bu arada biber gazı üst sıralarda yer almış, açıkçası biber gazına maruz kalmaktan iyice korktum.
Teşekkür ederim Zafer bey ilginize...
YanıtlaSilDaha önceleri bende yiyemezdim Baharcım zamanla değişti tabi. :))
Gel beraber yiyelim Dijlecim. :))
Saddam attı valla bombaları hatta 90'lı yıllarda çocuktuk ama eğitimini vermişlerdi bize biber gazından korunma yolları ile doğuda oturuyorduk körfez savaşında Muhterem Hanım heyy gidi günler..
Böyle bir ölçüm sisteminden haberdar değildim doğrusu. Üstelik acı seven biri olarak:))
YanıtlaSil