Türk mutfağı malum,peki dünya mutfaklarında kahvaltı nasıl hazırlanıyor?
Gezgin Victoria Philpott seyahatleri boyunca kahvaltılar üzerine notlar almış ve bunu"dünyanın en iyi 50 kahvaltısı" şeklinde sayfasında yayınlamış.
İngiltere- kahvaltı tabağı tost,yumurta,pastırma,sosis,fasulye ve mantarla hazırlanmış. foto Luna Moth
Meksika- bol baharatla hazırlanmış sığır eti, peynir,fasulye ve mısır cipsleriyle harmanlanmış bir tabak. foto.Jeff Kramer
İsveç- krep üzerine reçelle servis edilmiş bir kahvaltı tabağı foto.Virginia Terren
Amerika- pastırma,şurup,yaban mersini ile ev yapımı pancake. foto.Jen Cooks
Avusturalya- neredeyse kahvaltının tek tercihi "Vegemite", kızarmış ekmek üzerine sürülerek servis ediliyor.
foto.s2art
Kolombiya- changua en popüler yemeklerden süt,yumurta,taze soğan
ve peynirle hazırlanıyor. foto.manuela y daniel
Mısır'da- sarımsak, bakla,nohut,ve limonla hazırlanmış "Madamas" isimli yemek yanında ince kıyılmış yeşillikler, haşlanmış yumurta,tahin ve pul biber var. foto.goblin box
Fransa- bademli, tereyağlı,çikolatalı çeşitleriyle değişik şekillerde hazırlanmış kruvasanlar burada tercih ediliyor. foto. Pierre-Olivier Carles
Almanya- kızarmış ekmek, kahve,sosis ve peynir çeşitleriyle kahvaltı yapılıyor. foto.withassociates
Gana- fasulye ve pirinçten yapılmış bir çeşit soslu güveç foto.Robyn Lee
Hindistan- biberiye ile kavrulmuş patates, mercimek,sosis ve tost ile hazırlanmış bir kahvaltı. foto.arvind grover
İran- kahvaltı tercihi büyük bir tencerede pişirilen parça et, buğday,tarçın,tereyağ ve şeker karışımı ismi"halim" sıcak veya soğuk yenebiliyor. foto.kamshots
Japonya- soya sosuna batırılmış balık ve pirinçle servis edilen uzakdoğu yemeği "tofu" foto.avlxyz
Filipinler- mango,hindistan cevizi sütü ile pişen pirinç ve kızartılmış balık en yaygın kahvaltı şekli. foto.supafly
Polonya- patatesle hazırlanmış krepler,sosis ve yeşillikler eşliğinde bir tabak. foto.Kitchen Chick
İskoçya- kare sosis ve yağda yapılmış yumurta. foto.David Blaikie
Tayland- pilav,fesleğenli balık, tatlı ve baharatlı hazırlanan domuz eti. foto.Kojach
Türkiye- sanırım en değişilmez. :)) foto.pocketcultures
kynk.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
İ.G.G. Facebook İ.G.G. Twitter İ.G.G. You Tube İ.G.G. Dailymotion
kynk.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
İ.G.G. Facebook İ.G.G. Twitter İ.G.G. You Tube İ.G.G. Dailymotion
Çok iyiydi, kahvaltının önemi için özellikle slayt şeklinde okullarda gösterilebilir.
YanıtlaSilGünaydın Ebrucum. Daha kahvaltımı yapmamış ve aç olmama rağmen son fotoğrafa kadar hiçbirisi cazip gelmedi valla:-)
YanıtlaSilÇok iyi bir fikir Zafer Bey,
YanıtlaSilHandancım aynı fikirdeyim bizdeki çeşit ve alternatifleri düşündükçe... :))
farklı kültürler farklı lezzetler =)
YanıtlaSilAaa, pişti olmuşuz:))Tesadüfün böylesi..Aslında benim hazırladığım post 2009 tarihinde yayımlanmıştı.
YanıtlaSilhttp://begonvilliev.blogspot.com/2009/05/dunya-ulkelerinden-kahvalt-ornekleri.html
Ancak o yıllarda üç beş izleyicim olduğu için arada bir, büyük emeklerle hazırladığım bu tür görselli resimleri ara sıra şimdi de paylaşıyorum.
Bizim kahvaltı en güzeli.Ben bundan aliiimmmm.:)
YanıtlaSilÇok guzelmış bu posttan alınıp denenmesi gereken yemekler var canım :D Paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilBen İsveç'ten alayım o ingilteredeki kurufasulye olayına geçen sene kaldığımız otelde neyimeyse bende el atayım dedim. One be nasıl bi mide bu. Ketçapla kurufasulyeyi karıştırmışlar sanki. Böööööh
YanıtlaSilAmerika-İsveç-Almanya diyorum..
YanıtlaSilBuna rağmen onlar bile bizim kahvaltımızın yanından bile geçemez ;)
Teşekkürler Ebrucum..
Ne guzel bir post olmus :) Bence kesinlikle Turk kahvaltisi :)
YanıtlaSilKahvaltıda da fasulye yenir mi ya...?! İçim bir tuhaf oldu.
YanıtlaSilBence hepsi denenmeli,peynirsiz kahvalti benim icin hic!
YanıtlaSilTürkiye hepsinden karma gibi duruyor :) Güzel bir çalışma olmuş, Elinize Sağlık
YanıtlaSil