Ankara’da “Nimet Abla Piyango Gişesi” yok ama ,elinin onun kadar uğurlu olduğunu düşünen bir piyangocu var… :)) Bugün ondan üç tane bilet aldık üstelik bu sene bir değişiklik yaparak biletleri özellikle cici kızıma çektirdik.Sonuç ne olur bilinmez ama her yeni yılda olduğu gibi amorti bile zor çıkar bize…
Neyse geleyim asıl bahsetmek istediğim mevzuya baklavada Güllüoğlu,kolonyada Eyüp Sabri deriz,hadi onlar ürettikleriyle anılır bu normaldir ama ya milli piyango?? Ne ilginçtir ki piyango denilince ismi her sene mutlaka anılır.Tv yayınları özellikle o gişenin önünden bu konuyu haber yapar…
Küçük bir araştırmayla ulaşılan hikayesi gerçekten enteresan Melek Nimet Özden’in…
Neyse geleyim asıl bahsetmek istediğim mevzuya baklavada Güllüoğlu,kolonyada Eyüp Sabri deriz,hadi onlar ürettikleriyle anılır bu normaldir ama ya milli piyango?? Ne ilginçtir ki piyango denilince ismi her sene mutlaka anılır.Tv yayınları özellikle o gişenin önünden bu konuyu haber yapar…
Küçük bir araştırmayla ulaşılan hikayesi gerçekten enteresan Melek Nimet Özden’in…
II. Abdülhamit döneminde yaşayan İstanbullu bir ailenin kızıdır Nimet Abla.Evlenme çağı geldiğinde Eminönü’nde tütün işiyle uğraşan İsmail Hakkı beyle evlendirilir.Tütün işinin yanı sıra teyyare piyango satışı ile uğraşan İsmail Hakkı bey, satışı teşvik için veresiye piyango biletlerini satıp parasını geri alamayınca büyük zarar eder…
Kocasının bunalıma girdiğini görüp buna dayanamayan Nimet Abla kollarını sıvayıp işin başına geçer…
Önce Diyanet işlerine gidip “piyango haram değildir” fetvasını alıp dükkana asar.Hem de büyük yazılarla…Sonra bilet alanlara promosyon olarak kutu şeker dağıtmaya başlar.Bu arada diğer erkek piyangocular önce onunla alay eder,sonra tepki gösterirler bir bayanın bu işi yapmasına karşı çıkarlar…
Her geçen gün biraz daha fazla bilet satan akıllı kadın rekor satışlarıyla bir numara olur.Bilet sattığı her kişinin adresini almayı unutmaz bir yere not eder,sattığı bilete yüksek ikramiye çıkınca gazetecileri alıp müjdeli haberi bizzat kendisi vermeye gider.Gazetelerde boy boy çıkan haberlerle 1978 yılına kadar ününe ün katmaya devam eder...
kynk.
foto.
kynk.
foto.
17 yorum:
İyi bir anlatıydı. Teşekkürler.
cumartesi günü eminönünde yürüken nimet abla civarında kalbalıktan dolayı yürüyemedim. biletleri sanki edava dağıtıyorlar gibi bir izdiham vardı.
sen bir tanesin bak yine bilgilendim :)
Fark yaratmak budur işte.Biletlerimizi de aldık, ya nasip...Sevgiler:)
Zamanında her gün önünden geçerdim. Bilet alacağımdan değil ama, yolum oradan geçerdi. Ve her seferinde ufak da olsa mutlaka bir kalabalık olurdu önünde. Anılarım canlandı...
bilmiyordum öğrendim eline sağlık
seni okurken gazeteden ya da tv.dan birsey ogreniyormus gibi hissediyor ve o tadi aliyorum.
biletler hayirli olsun bu arada...
bu yazıyı okuduktan sonra o kadr bahsedilmeyi hakediyor diye düşündüm
biletler için rastgele:)
Girişimci ruh, pazarlama harikası...Bu arada bunca yıl İstanbul'da yaşarım bir kere bile almadım Nimet Abla Gişesin'den bilet...
Nimet abla çok meşhur.Bilet alıcam ama nimet abladan almak için boş vakit kolluyorum.Zaten işimiz şansa kalmış bari biraz daha artsın.
süpermiş ya.bu kadınların azmine hayranım yeter ki isteyin tuttuğumuzda koparmayacgaımız şey yoktur kızlar:))
canım selamlar
böylece Nimet ablanın bu reklamından sonra herkes ondan bilet alır.ee tabi en çok bilet satışı oradan olunca da piyango o bayiden çıkar.çıkıncada şans orda denilip herkes oraya akın eder ve hep nimet abladan çıkar şans.bu çarkta böyle sürüp gider.
Birde UZUN ÖMER vardı, Galata köprüsünde. Onun biletlerini de alırdık. Kocaman ayakkabıları dükkanın önünde dururdu öldükten sonra.
Bu sefer tutar inşallah diyeyim ve güzel bilgiler içinde teşekkür edeyim :)Bir de unutmadan anladığım kadarıyla minik kızınız varmış onuda kocaman öpeyim.
Sevgiler ve şimdiden iyi seneler...
mili piyango ve nimet ablayla ilgili çok güzel bir raştırma olmuş selamlar
Nimet Abla hikayesi ilginçmiş..
Teşekkürler..
Yorum Gönder