05 Aralık 2009

KÜÇÜK ADAMIN BÜYÜK DÜNYASI…

Johnny Eckhardt 1911 yılında Amerika’nın Maryland eyaletinde ikiz olarak dünyaya gelmiş. İkizlerden Robert sağlıklı, diğer bebek Johnny anne karnında belden aşağısı gelişmemiş bir şekilde doğmuş. Hatta doğumu yaptıran ebe onu görünce birden şoka girmiş bağırarak ordan oraya koşuşturmuş ve çok korkmuş.

Hayata engelli bir birey olarak başlayan Johnny ,kardeşi Robert ile mutlu bir aile ortamında büyütülmüş…


Elleri üzerinde yürüyerek yaşamını idame ettirmeye çalışan Johnny’nin bu özrüne karşın pek çok yeteneğinin olması çevresindeki insanlar tarafından hayranlık uyandırmış.

Bir dönem sirkte çalışmış.Aynı dönem içinde gelen sinema tekliflerini değerlendirerek aktör olmuş.”Tarzan” serisinde cüce rollerinde oynamış.Aynı zamanda iyi bir yüzücü,ressam, jimnastikçi, ralli pilotu,performans sanatçısı,model yapımcısı,tren şefi,sihirbaz ve fotoğrafçı olan Johnny 45 cm’lik boyuna karşın yaşam sevincini hiç kaybetmemiş. 
Hep çalışmış,yeni yeni meraklar geliştirmiş…


Johnny Eckhardt 1991 yılında inzivaya çekildiği evinde kalp krizi sonucu ölmüş.Öldüğünde 79 yaşındaymış.

Çok sevdiği kardeşini kaybeden Robert ona ait fotoğraf,eşya,döküman,ses ve film kayıtlarını bir araya getirerek bir müze oluşturmuş.Kardeşinin ölümünden yaklaşık 4 sene sonra kendisi de vefat etmiş…


Robert’ın ölümüyle doğup büyüdükleri Baltimore şehrindeki evsahipleri ve arkadaşları müze faaliyetleri görevini devralmış.




~~~~~~

*Bu yazım kaynak gösterilmeden "Bismil resmi web sitesi "tarafından kopyalanmıştır.

6 yorum:

öykü dedi ki...

İnanılır gıbı degıl
Azımlı olmanın herseyın ustesınden gelecegıne daır cok ozel bı ornek

MAVİ TUTKU dedi ki...

Harika. Ne büyükk bir ibret var aslında bu yazınızda. 79 yıl yaşamış, herşeye rağmen, her koşula rağmen..harika gerçekten.

Elifin Terazisi dedi ki...

Böyle hayat hikayelerini duyunca, neredeyse gözümün üstünde kaşım var deyip, olur olmaz her şeyle hem kendini ,hem çevresini tüketen insanlara sinir oluyorum.Sağlıcakla kalın:)

Nina Noctis dedi ki...

Tamamen bilimsel açıdan yaklaşıyorum.. Anatomisini çok merak ettim.. :S

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ENGELLİ İNSANLARIN AZMİNE HAYRANIM.ONLARI DESTEKLEMEK YAŞAMA SIKI SIKI SARILMALARINI SAĞLAMAK ADINA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK.

GeCe dedi ki...

çok ilginç ama merak ettiğim şey şu görüntüye bakılırsa karın ve popp bölümü yok acaba iç organları bağırsakları falan normal mi normalse nasıl şok oldum