08 Şubat 2010

KOPYACI ZİHNİYETE DUYURU…

Değerli site sahipleri özellikle forum siteleri yöneticileri ve üyeleri…

Farkındayım ki uzun süredir araştıran,konu bulmak için yaratıcılığını kullanan, direkt alıntı yapmadan metini oluşturmak için saatlerce kafa patlatan bloglardan beslenmektesiniz…

Zaten yeterince yüksek reytinge sahipken,sırf link vermemek adına kaynak göstermeden gerçek emek sahiplerinin teşekkürlerini topluyorsunuz. :(( Bilin ki artık bunun tespiti zor değil...

Daha önce kopyalanan anı,hikaye,araştırma vs… yazılarımın altına kopyalama yapan kişilerin adreslerini de eklemiş sonra rica ve özür neticesinde kaldırmış hatta sağ sütunda konuyla ilgili ricada da bulunmuştum...Şimdi bu uygulamaya tekrar devam edeceğimi,gerekli gördüğüm taktirde yasal yollara başvuracağımı buradan duyurmak isterim…

28 yorum:

SirEvo dedi ki...

Kolpa zihniyet bunlar.
Ben sağa sola bakmıyorum hiç ama sanmıyorum da benden yürüttüklerini :D

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Yine de bir kontrol et derim.

SirEvo dedi ki...

Nasıl kontrol edebilirim?

icimdeki yolculuk dedi ki...

bende çok denk geldim arkadaşların yaptıkları el becerilerini ben yaptım diye anlatmamışlarmı bide gördüklerimi hemen bildirdim herkese..vala pes ne diyim..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sayfana ziyarete gelip anlatayım:)

SirEvo dedi ki...

Mantıklı. :))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Fundacım evet el emeği göznuru ile uğraşan arkadaşlar içinde aynı şey sözkonusu herkes hakkını aramalı.

SirEvo dedi ki...

Ben yatıyorum şimdi. Üyelik almadan yaptım bir şeyler ama :D O anasayfalarındaki kodu aldım. Gösteriyor gibi ama biri kopyalarsa hangi ekrandan bakabileceğim mesela?
Yarın kontrol ederim artık. :))
İyi geceler...

http://whos.amung.us/stats/0vnijr5zd5qv/

Hayattan Azıcık dedi ki...

Kendi fikri olmayan insanlar her tür hırsızlığı mübah sayar oldu. Emek hırsızlığı yapan karakter yoksunu insanlar ancak kendini kandırır. Yapmam gereken bir şey varsa bloğumda yayınlayabileceğim falan buradayım arkadaşım.
Esenkal...

öykü dedi ki...

Bırılerı bunu hep yapıyor..
hep..
ben de ılk gordugumde şaka zannetmıstım
ama gercek
yazıları aynen alıp sonuna da teşekkur ederım yazmıslr..

haykırış dedi ki...

Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı amaçlayan bilgi hırsızlarını, blog sahiplerinin ortak bir şablonla lanetleyip ses çıkartmaları gerek.
Sonra düşünüyorumda ahlak olsa emek hırsızlığını yapmazlar ne kadar yazarsak yazalım hırsız çalma işlemini kazanç yapısı yapmıştır bir kez.
Sevgi ve saygılar

NzlGl dedi ki...

Tembel, asalak, başkasının emeğini rahatlıkla kullanabilecek kadar rahat, saygısız ve işte bu kadar geri olmayı hak edecek bir toplumuz....

Uzun zamadır sayfanıza yorum bırakamıyordum. Ama bu sayfanızı takip etmediğim anlamına gelmiyor. Keşke bu yorumla dönmeseydim:(

Sevgilerimle, iyi haftalar diliyorum

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

haklısın canım..
bende sayfamda yayınlayacağım bazı şeyler :(((( Israr ediyor arkadaşlar yayınlamamm için :(
sevmiyorum böyle şeyleri ama yapalım belki caydırıcıda olur !
çok üzgünüm yaşananlara...
sevgiler iyi haftalar canım.

mit dedi ki...

Bedavacı milletiz vesselam. Halbuki kendi ürettiğin şeyin tadı her zaman başka. Bil bilseler...

Hamiyet dedi ki...

En büyük hırsızlık emek hırsızlığıdır.

Kelimeleri doğurmak için gece gündüz uğraş vermiyorsunuz sonra birisi çıkıyor sizin saatlerinizi günlerinizi verdiğiniz belki gözyaşı eşliğinde, belki tebessümlerinizle yazdığınız satırların üzerine pişmiş pişmiş oturuyor. Hatta bazı afedersiniz dengesizler, bir de utanmadan altına isim veya rumuz yazıyor.

Ama adalet karşısında bu tip emek hırsızlarına güzel cezalar var. Hiç biri karşılıksız kalmıyor yeter ki takip edin.

Bir de alıntı konusu var, kişiler aldıkları yazının altına alıntı yazdıklarında bilmiyorum gönüllerini rahat mı hissediyorlar.

Alıntı demek bir yazının belli bir kısımını alarak diğer kalanı içinde kaynak gösterilmesidir ama bizim insanımız kendine bir kılıf uyduracak ya buna da bulmuş işte, her aldığı yazıya alıntı diyor ve guya hırsızlıktan kendini kurtarıyor.

Daha çok yazılacak söylenecek şey varda zaman kısıtlı...

Hayırlı günler arkadaşım...

Anne İş'te dedi ki...

Hırsızlığın azı çoğu olmaz ama emek hırsızlığı var ya....

kopya hayatlar yaşıyorlar,yazık

Adsız dedi ki...

pcnet dergisinin site tanıtım sayfasında blogunun reklamını gördüm, gelip tebrik etmek istedim, tebrik ederim :)

Sagır Kedi dedi ki...

Ahahaha birde resim,araştırma ve yazıların kaynaklarının nereden aldıgını göstermeksizin kullanan blogcular yok mu ahahahh birde utanmadan benim emeklerim derler.destekliyorum seni son zamanlarda iyice çozuttu bunlar..

Elifin Terazisi dedi ki...

Çok takip edilen blogların başına malesef bu hırsızlar musallat oluyor. O yüzden benim başıma henüz gelmedi. İnşallah yasal yoldan hakkınızı alabilisiniz.Sevgiler:)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Yazılarınızı beğeniyle takip ediyorum ve yapılan emek hırsızlığına verdiğiniz tepkiyi destekliyorum
:)

Özden dedi ki...

Emeğe yapılan büyük bir saygısızlık, bilemiyorum tabii hukuki olarak nereye gider, yada başarı şansımız ne olur?Yine de insanı üzen bir durum olduğu açık...

bilge dedi ki...

hırsızlığın sanalı gerçeği olmaz emeğe saygısı olmayan insanlar heryerde varlar sevgi ve dostlukla...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sevgili Elifin terazisi,ben bu olayın çok takip edilen bloglara mahsus olduğunu düşünmüyorum.Yazının beğenilmiş olması yetiyor.Takip etmek gerekiyor.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sevgili Hamiyet,alıntı konusuna katılıyorum.Aynen anlattığın gibi yapılmalı ama bizim alıntı tanımımızda farklı malesef.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sevgili Bir Dut Masalı,bende sevmiyorum bu tür yazıları ama mecbur bıraktılar.Gözümüzün içine baka baka hergün kopyalayıp yayınlıyorlar.:( Bence farkında olduğunu onlarda bilmeli.

Adsız dedi ki...

dergide çıktığını söylediğim reklamının fotoğrafını yükledim canım kendin de bakabilesin diye ;)

http://img36.imageshack.us/img36/2702/sdc13338e.jpg

Esra E. dedi ki...

Merhaba,
bende yazıların kopyalanıp kopyalanmadıgını öğrenmek istiyorum mümkünse yardımcı olabilir misiniz bir program veya site aracılıgı ile mi bunu öğrenebiliyoruz?

Semra Merdan dedi ki...

Değerli arkadaşım,yazdıklarına son noktasına kadar katılıyorum.Ben geçtiğimiz yıldan beri blogumda bu sanal embesil asalaklarla ugrasıyorum.Desifre etmek,rezil etmek bile çare olmadı çogu zaman.En son domain sağlayıcısına ulaşıp direk telefon edip yazı ve resimlerimi kaldırmalarını aksi durumda mahkemeye gidecegimi bildirene kadar ileri gittiler.Temiz bir internet için sonuna kadar emek verenin yanında olmaya kararlıyım.Sevgiler.