2 Temmuz 2011 Cumartesi

BİBERDEN AĞZIMIZ YANDIĞINDA "EKMEK YE DERİZ" PEKİ NEDEN ???

Güzel bir haftasonuna başlangıç şartı, şahane bir kahvaltı sofrası olur dedim.Benim için olmazsa olmaz yeşil yeşil tazecik sivri biberleri ellerimle yıkayıp sofraya getirdim.


Daha ilk ısırışta, o da ne???

Yandımmmm, nasıl bir acı?? "ekmek ye hemen" dediler...

Bilinen bir hareketle kısmen iyi geldi ağzımızdaki yanma hissine...


En iyi yöntem bu, özellikle pul biber cinsi içinde yağ barındıran baharat acısına birebir.

Ekmek bu yağı emiyor ve mideye taşıyor...

Süt içmeninde acı hissini aldığı söyleniyor ben denemedim ama sütün içindeki kazein maddesi de acı hissini veren bu yağlı maddeyi ağızdan temizliyormuş.

1 yorum:

mutfak gazetesi dedi ki...

sütün daha etkili bir çözüm olduğu söylenebilir.