Türk mutfağı malum,peki dünya mutfaklarında kahvaltı nasıl hazırlanıyor?
Gezgin Victoria Philpott seyahatleri boyunca kahvaltılar üzerine notlar almış ve bunu"dünyanın en iyi 50 kahvaltısı" şeklinde sayfasında yayınlamış.
İngiltere- kahvaltı tabağı tost,yumurta,pastırma,sosis,fasulye ve mantarla hazırlanmış. foto Luna Moth
Meksika- bol baharatla hazırlanmış sığır eti, peynir,fasulye ve mısır cipsleriyle harmanlanmış bir tabak. foto.Jeff Kramer
İsveç- krep üzerine reçelle servis edilmiş bir kahvaltı tabağı foto.Virginia Terren
Amerika- pastırma,şurup,yaban mersini ile ev yapımı pancake. foto.Jen Cooks
Avusturalya- neredeyse kahvaltının tek tercihi "Vegemite", kızarmış ekmek üzerine sürülerek servis ediliyor.
foto.s2art
Kolombiya- changua en popüler yemeklerden süt,yumurta,taze soğan
ve peynirle hazırlanıyor. foto.manuela y daniel
Mısır'da- sarımsak, bakla,nohut,ve limonla hazırlanmış "Madamas" isimli yemek yanında ince kıyılmış yeşillikler, haşlanmış yumurta,tahin ve pul biber var. foto.goblin box
Fransa- bademli, tereyağlı,çikolatalı çeşitleriyle değişik şekillerde hazırlanmış kruvasanlar burada tercih ediliyor. foto. Pierre-Olivier Carles
Almanya- kızarmış ekmek, kahve,sosis ve peynir çeşitleriyle kahvaltı yapılıyor. foto.withassociates
Gana- fasulye ve pirinçten yapılmış bir çeşit soslu güveç foto.Robyn Lee
Hindistan- biberiye ile kavrulmuş patates, mercimek,sosis ve tost ile hazırlanmış bir kahvaltı. foto.arvind grover
İran- kahvaltı tercihi büyük bir tencerede pişirilen parça et, buğday,tarçın,tereyağ ve şeker karışımı ismi"halim" sıcak veya soğuk yenebiliyor. foto.kamshots
Japonya- soya sosuna batırılmış balık ve pirinçle servis edilen uzakdoğu yemeği "tofu" foto.avlxyz
Filipinler- mango,hindistan cevizi sütü ile pişen pirinç ve kızartılmış balık en yaygın kahvaltı şekli. foto.supafly
Polonya- patatesle hazırlanmış krepler,sosis ve yeşillikler eşliğinde bir tabak. foto.Kitchen Chick
İskoçya- kare sosis ve yağda yapılmış yumurta. foto.David Blaikie
Tayland- pilav,fesleğenli balık, tatlı ve baharatlı hazırlanan domuz eti. foto.Kojach
Türkiye- sanırım en değişilmez. :)) foto.pocketcultures
kynk.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
İ.G.G. Facebook İ.G.G. Twitter İ.G.G. You Tube İ.G.G. Dailymotion
kynk.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
İ.G.G. Facebook İ.G.G. Twitter İ.G.G. You Tube İ.G.G. Dailymotion
13 yorum:
Çok iyiydi, kahvaltının önemi için özellikle slayt şeklinde okullarda gösterilebilir.
Günaydın Ebrucum. Daha kahvaltımı yapmamış ve aç olmama rağmen son fotoğrafa kadar hiçbirisi cazip gelmedi valla:-)
Çok iyi bir fikir Zafer Bey,
Handancım aynı fikirdeyim bizdeki çeşit ve alternatifleri düşündükçe... :))
farklı kültürler farklı lezzetler =)
Aaa, pişti olmuşuz:))Tesadüfün böylesi..Aslında benim hazırladığım post 2009 tarihinde yayımlanmıştı.
http://begonvilliev.blogspot.com/2009/05/dunya-ulkelerinden-kahvalt-ornekleri.html
Ancak o yıllarda üç beş izleyicim olduğu için arada bir, büyük emeklerle hazırladığım bu tür görselli resimleri ara sıra şimdi de paylaşıyorum.
Bizim kahvaltı en güzeli.Ben bundan aliiimmmm.:)
Çok guzelmış bu posttan alınıp denenmesi gereken yemekler var canım :D Paylaşım için teşekkürler
Ben İsveç'ten alayım o ingilteredeki kurufasulye olayına geçen sene kaldığımız otelde neyimeyse bende el atayım dedim. One be nasıl bi mide bu. Ketçapla kurufasulyeyi karıştırmışlar sanki. Böööööh
Amerika-İsveç-Almanya diyorum..
Buna rağmen onlar bile bizim kahvaltımızın yanından bile geçemez ;)
Teşekkürler Ebrucum..
Ne guzel bir post olmus :) Bence kesinlikle Turk kahvaltisi :)
Kahvaltıda da fasulye yenir mi ya...?! İçim bir tuhaf oldu.
Bence hepsi denenmeli,peynirsiz kahvalti benim icin hic!
Türkiye hepsinden karma gibi duruyor :) Güzel bir çalışma olmuş, Elinize Sağlık
Yorum Gönder