21 Kasım 2009

ORGAN MAFYASI…

Uzun süredir ara vermiştik,toplanmaya karar verdik dostlarla.Anlatacak o kadar çok şey var ki,sanki zaman yetmeyecek mişcesine hızlı hızlı konuşuyoruz…
Çocuklar ise diğer odada faliyet içinde biri 5,diğeri 6 yaşında iki yakışıklı…Bizim prenses daha küçük olmasına rağmen onlara ayak uydurmaya çalışmakta.:))
Birden içerden bağırma sesleri…
“kaçın ,kaçın organ mafyası geliyor.” Koridorda yakaladığım afacanlara soruyorum oyun oynuyorlarmış.Biri polis,diğeri organ mafyası olmuş… :-o

Öğreniyorum ki annesi çok korktuğu için tembihte bulunmuş.Her ne kadar çocuk kalbiyle bilmese de,anlamasa da bu kötülüğü anlatmış “organ mafyası var çocukları alıp götürüyor,tanımadığın kişilerle sakın konuşma” diye…
Zaman içinde oyun şekilleride değişti.Eskiden kimimiz öğretmen olurdu,kimisi doktor.Üstelik biz çocukken “mahalle arkadaşı” diye bir kavram vardı.Sokağa çıkıp güvenle oynar,birlikte okulumuza giderdik.Şimdi anneler korkuyor,çocuklar bırakın dışarı çıkarmayı,hergün okula kendileri getirip götürüyor…Ailelerdeki korku ve endişeyle birlikte toplumdaki güven duygusu ,manevi değerler böylelikle bir bir kaybolmuş oluyor…


Photobucket
foto.İrfan Mısırlı

9 yorum:

Hakan Engin dedi ki...

Birkaç gündür Ankara Bala'da kaybolan 2 çocuğun donmuş halde bulunduğunu dün akşam haberlerde izledim. Bir tanesi hastanedeymiş.

Bir yandan ölmüş de olsa bulmak ve somut bir şekilde cansız bir bedene kavuşmak insanı belki rahatlatır. Nerede ne yaptığı hangi zalimin elinde olduğu, yaşıyormu yaşamıyormu gibi sorular bir ömür boyu insanın zihnini kemirmesinden iyidir en azından.
Belki de iyi değildir.Bilmiyorum?

Bizim Gibiler dedi ki...

Hem bu kaçırma olayları, hem de malum grip yüzünden binbir tembih gönderiyoruz çocuklarımızı okullarına. İster istemez etkileniyor ve tabi oyunlarına da yansıtıyorlar bunları.
Bile bile bir çocuğa zarar veren biri kesinlikle insan olamaz. Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın, kimsenin çocuğuna bir zarar gelmesin.

İDEA dedi ki...

Sevgili İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ,
hASTALIĞIMDA iyi dileklerinizi üzerimden eksik etmediğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ve yanımda gelirken nacizane bir buket çiçek getirim. Buyrun sizindir.

http://www.rehberalem.com/firmalar/23831/urun/buket_18.jpg

GeCe dedi ki...

çocuklarınoyunlarına bile bulaştık böyle bir dünya bırakıyoruz onlara yazık bize

Adsız dedi ki...

çok acı bişey bu aslında.. bizim zamanımızdaki gibi büyütmek istiyorum çocuklarımı ben. ama mümkün değil artık. ortalık öyle kötü ki.. bi de artık kız çocuk aman erkek çocuk diye bi ayrım da kalmadı. her türlü kötülük gelebiliyor hepsinin başına. allahım korusun yavrularımızı. biz de temkini elden bırakmamak adına dedektif gibi peşlerinde gezerek büyütücez çocuklarımızı..

Sensiz Olmuyor dedi ki...

başkalarına sürekli korkarak yaklaşan bir nesil yetiştiriyorsak geleceğimiz ne olur kim bilir :((((

FFatiHH dedi ki...

hayata kalmak için dikkat etmek,hayatta kalmaları için endişe ve korkuyla beklemek..ömürden götütür yorar insanı..ne zaman yaşamak dışında birşeylerden bahsedebilecez bilmiyorum..

Anne İş'te dedi ki...

CAN SIKICI:(

haykırış dedi ki...

Oldum olası en çok korktuğum bir olay. Cenabı Allah tüm çocuklarımızı böylesi felaketlerden uzak tutsun.
Sevgi ve saygıyla,