30 Haziran 2011

ÇİNLİLER KÖPEK FESTİVALİNİ 15 BİN KÖPEĞİ YİYEREK KUTLADI ...



Dün  yerel basında çıkan,içimin cızzz ettiği hatta iyiden iyiye vejeteryan olmaya karar verdiğim bir haberle karşınızdayım…

Çin’in Yulin kentinde düzenlenen Köpek Festivali bu senede coşkuyla kutlanmış.Çinlilerin  geleneklerine uygun olarak köpek etinden yapılma yemekleri tükettiği festivalde, 15 bin köpek kesilip pişirilmiş.Yulin kenti bu konuda meşhur çünkü Çin halkı en lezzetli yemeklerin burada yapıldığını düşünüyor.

Bir hafta süren etkinliğe  hayvan severler elbette tepki gösteriyor.Konuyla ilgili olarak köpek etinin tüketilmesini önleyecek bir yasa tasarısının hazırlanıp  ülke yönetimine sunulması bekleniyor.

11 yorum:

arya in neverland dedi ki...

allahım!! şimdi kusucam.canilik falan diyemiycem bizim tavuk balık inek yememiz gibi bişey sonuçta ama midem kaldırmıyo be hacı!!!!

arya in neverland dedi ki...

he bu arada bence yenebilir etik değil diyenler bi buzluklarını acıp baksınlar bence. sonuçta biz nasıl kalamarları lüferleri lop lop götürüyosak kebaba bayılıyosak kofte sucuk ekmek falan off olsada yesek diyosak köpekte yenebilir bence.sonuçte hepsi hayvan!cokda normal ama dediğim gibi azcık midemi bulandırıyo!

Junkhead dedi ki...

Köpek miiiiiiiiiiiiiiii :S Yuhh ilk kez duydum bunu :SS

PASSENGER dedi ki...

İnek koyun tavuk eti tüketimi kadar normal bence. Adamların kültüründe köpek eti varsa yiyecekler tabii. Sen evinde köpek besliyorsun diye adamlar köpeği yiyemeyecek mi?

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Elbette bu da sizin bakış açınız Muharrem Bey.
Ben dostlarımı yemeyi düşünemeyeceğim için garip geliyor zaten.

Adsız dedi ki...

köpeklerin yenilmesi çok iğrenç gelse de köpekleri sevmeyen biri olarak bütün sokak köpeklerinin toplanıp çine verilmesini öneriyorum. bence çok faydalı bi şey yapmış oluruz, alan memnun veren memnun. böylece türkiye-çin dostluğu da pekişmiş olur :D

öykü dedi ki...

kopek duyguları olan dusunebılen bı canlı

bırebır zamanlar gecırdıgım ıcın bunu cok net soyleyebılıyorum..

boylesı bı canlıyı yemek !!!


adına ne denır bunun soylemıycem bıle

yazıklar olsun..

Anne İş'te dedi ki...

deme:/

GeCe dedi ki...

yaaa sok oldum

GeCe dedi ki...

yaaa sok oldum

banu(çifte kavrulmuş hayat) dedi ki...

:(((