"Eskişehir'e kadar gelip “çiğ börek” diye bildiğimiz Tatar böreğinden yememek olmazdı tabii.
Önce yanlış bilgileri düzeltelim: Bir kere o yediğimiz şeyin adı “çiğ börek” değil, “çibörek” diye yazılıp,okunuyor. Kırım Türklerinin kullandığı Kıpçak lehçesinden bir kelime, “enfes-leziz börek” anlamına geliyor.
İkincisi, bu börek ile başka kentlerde yediğimiz börek aynı değil. Kim bilir belki de sadece bu nedenle Eskişehir dışındakilere “çiğbörek” diyebiliriz, aradaki farkı vurgulayabilmek için! " demiş Mehmet Y.Yılmaz Hürriyet'te ki köşesinde...
Doğrudur, sesletimden dolayı herkes çiğbörek diye bilir bu böreği doğrusu çibörektir.Anne tarafım Eskişehir'li benim ve ailede herkes çiböreği muhteşem yapar.Gerçi en son ne zaman yediğimi de hatırlamıyorum uzun zaman olmuş farkında olmadan özledim Eskişehir'i, "soğuk yenmez" şöyle sıcak sıcak çiböreğini haaaa yanında bir de ayranı...
7 yorum:
ya böyle şeyler koymayın bloglara, yiyen var, yiyemeyen var :)
Ben'de çibörek olduğunu Eskişehir'de öğrenmiştim,bir de Ben'im yediklerim kızrtılıyordu onlar haşlıyorlar.
Afiyet olsun bu arada...
oleeeyyyy eskişehire mi gittiiiinnnn yoksa eskişehirli misin yoksa hemşehrimiyiiizz:) ay çok sevindim... evet ya çibörek candır can... benim için de doyaaa doya yeseydin :)
Bizde de bu böreğe Yarımca derler...:)
Yok yok o kadar maliyetli değil yapımı Hayalhanem hem ben bu fotoları yemek bloğundan aldım:))
Yok gitmedim Eskişehir'e Sedocum,çibörek kızartılarak yapılıyor haşlanılarak yapılan sanırım Tatar Böreği...
Evet anne tarafım Eskişehir'li Sevgili Hamide ve ben orada doğdum:))
"Yarımca" ilginçmiş.:)
off off anladın sen onu :))
Keşke ben ısmarlasaydım sana çiböreği:(((
Yorum Gönder