31 Ocak 2013

Bregenz Şehrinde Dev Opera Sahnesi


Göl sularının üstünde dev opera sahnesi...
Avusturya'nın Bregenz şehrinde, Constance Gölü üzerinde hazırlanan platform için önce tema belirleniyor. 

1946'dan beri düzenlenen "Bregenz Festivali" kapsamında açık havada düzenlenen etkinliklerde dünyaca ünlü operalar sergileniyor.Mekan kapasitesi yaklaşık 7000 kişi.

Kostüm odaları, kulis,orkestra çukuru ve makina odasının bulunduğu sahne iki yılda bir yenileniyor.







5 yorum:

Ş.A. Hukuk dedi ki...

MUHTEŞEMLER! Biri beni oraya bıraksın ve bir daha almaya gelmesin :))

bahar renkleri dedi ki...

Hani Atatürk ile ilgili bir anı vardır.paylaşımını okuyunca aklıma geldi.'' Mustafa Kemal, Şakir Zümre’ye Sofya’da ateşe militer iken opera seyrettikten sonra şöyle diyor: “Balkan harbinde Bulgarlara neden yenildiğimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Baksana operaları bile var, sanatkar yetiştirmişler. Böyle bir sanatı yaratan toplum, kolay kolay yok edilemez. Bizim memlekette de operaya sahip olacağımız gün gelecek mi?”.evet operamız oldu ama opera festivalimiz bildiğim kadarı ile 2010 yılından itibaren yapılıyor.boğazda böyle bir sahne geldi gözümün önüne.neden olmasın.

Mahmutun güncesi dedi ki...

Yok biz de olmaz.AKM hala kapalı.Onun yerine güzel salon yapıldığını duydunuz mu?Operacılarımız küçücük salonlarda eziyet çekerek varolmaya çabalıyorlar.
İnşallah bizlerde bu gibi şeyleri görecek kadar yaşarız.

AdminPanpa dedi ki...

aaah aaahh, bizim ülkemizde de böyle yaratıcı işlere imza atılsa ya :( Verseler benim gibi çizer tasarımcı adama bi imkan, onlara öyle bi müzik mekanı çizerim ki akılları almaz :) Ama tabi müzik kim biz kimiz, bizde anca anlamsız pop müzikler birde abartılı arabesk parçalar var. Çeşitlilik çok az, sanata değer verende yok zaten. Ben 4-5 saat sırıtımı, gözlerimi çürütüp resim çiziyorum, birine gösterdiğimde bakıp "Heee, e iyi yani, iyii" diye yorum yapıyor :)) Bu gidişle yurt dışındaki işlere daha çoooook imreniriz :)

İzDüŞümLeR dedi ki...

Ahh ahh festival zamanı oraya ışınlansam ne güzel olur :)Yurtdışında sanata-sanatçıya verilen değerin biazı da ülkemizde olsa ne güzel olur.

Paylaşım çin teşekkürler.

Sevgiler:)