15 Temmuz 2013

Hyperdontia Diş Bozukluğu, PhotoShop Sandım Değilmiş :-o

"Beterin beteri var" derler.Bir süredir dişlerle ilgili problemlerim var.20'li yaşlarımda inci gibi sıralı dişlerim, azı dişlerimi çektirdikten sonra yayılmaya başladı ve aralarında boşluklar oluştu özellikle doğumdan sonra bu daha da fazlalaştı.Ehh ihmal edip ilgilenmeyince eski güzel görünümden eser kalmadı.

Tedavi için internet sitelerini dolaşıyordum ki aşağıda önce photoshop sandığım bu fotoğrafla  karşılaştım.İnanamadım bunun üzerine bir diş hekimi arkadaşıma gösterdim.
Süpernümerer Dişler yani fazladan çıkan dişler bir anomaliymiş yani normalden sapma göstermiş oluşumlarmış.

Çok sık görülmese de uzman ortodonti tedavisiyle ve  fazla dişlerin çekilmesi suretiyle tedavi edilebiliyormuş.

Gerçekten çok şaşırtıcı bir durum.


Supernumerer dişler kaynak site

4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok ilginc ercekten,ilk kez karsilasiyorum bende,sali günü dis randevum oldugundan heyecan yaptim simdi,eskiden korkmazdim ama simdi cok nazlaniyorum,sizde ihmal etmeyin lütfen sonrasi zor geciyor cünkü,kolayliklar dilerim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Size gecmis olsun..dislerinizi ihmal etmeyeceginzi tahmin ediyorum..
paylastiginiz resimi gorunce sasirdim cok ilginc gercektende..boyle bir bozuklugun duzeltilebilme umudu olmasi ise cok iyi..sevgiler..

Seyyah Aile dedi ki...

Gerçekten çok değişik bir rahatsızlık. Neyse ki tıp ilerledi, her şeyin bir çaresi var. İnanın ben de sizin gibi şükrettim halime bir an. Geçmiş olsun dileklerimle. Bu arada bana da beklerim :)whiteglaze.blogspot.com

SMİLENA dedi ki...

İnanılmaz :(((((