03 Mart 2020

İncili Gastronomi Rehberi ‘İNCİ’ Kazanan Restoranları Açıkladı

                                                  

Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.                 
Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlandı. Rehberde yer alan ve ‘İnci’ kazanan restoranlara ödülleri önceki akşam Shangri-La Bophorus’ta gerçekleştirilen törenle takdim edildi.
Gastronomi dünyasının prestiji kabul edilen rehber; sektörün değerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teşvik edilmesi ve yemek severlere adil bir şekilde yol gösterilmesi amacıyla hazırlandı. Ödül gecesi ise Türkiye’nin lezzet noktalarının adeta geçit töreni oldu.
Projenin koordinatörü, Hürriyet yazarı Müge Akgün İncili Gastronomi Rehberi’nin şeffaf ve tarafsızlıkla değerlendirildiğine dikkati çekti. Akgün, “Gizli jüri üyelerinin yıl boyunca yaptığı ziyaretler ve güncel değerlendirmelerle hayata geçirdiğimiz İncili Gastronomi Rehberi’nin gastronomi dünyasına ciddi katkıda bulunduğuna inanıyoruz. İncili, yıl boyunca yeme-içme meraklılarının rehberi olacak” diye konuştu
                                 
Karaca Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca gecede yaptığı konuşmada, “Sofrayı sahiplenen bir marka olarak, İncili Gastronomi projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Karaca'nın amacı; insanların paylaşmaktan keyif aldığı anları çoğaltmak ve yaşam kalitelerine değer katmak” diye konuştu. Karaca Grup Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Galip Bağcı, “Türkiye'de yükselen bir yıldız olan gastronomi dünyasına ışık tutan bu proje ile insanların hayatına değer kattığımıza inanıyoruz. Rehberin simgesinin Karaca’nın incisi olması bizim için bir gurur kaynağı” dedi.


                                                
Demirören Medya Gazetelerden Sorumlu Ticari Grup Başkanı Emrah Kurtoğlu ise gecede yaptığı konuşmada, “Hürriyet Gazetesi olarak Türkiye’nin lokomotifi diye adlandırabileceğimiz çeşitli sektörlerde hayata geçirdiğimiz projelerle sektörel standartların yükselmesine katkı sağlıyor, katılımcıların ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırıyoruz” şeklinde konuştu.
Elfin Yüksektepe’nin sunuculuğunu yaptığı gecede İnci alan mekanların yanı sıra sektöre değer katan Ahmet Örs, Feridun Dörtler, Yavuz İskenderoğlu Onur Ödülüne değer bulundu.
Her yıl kapsamı genişletilen ve yeni lokasyonlar eklenen rehberde; Türkiye’nin dört bir yanından restoranlar değerlendirildi. İncili Gastronomi Rehberi kapsamında 3, 4 ve 5 İnci kazanan toplan 518 restoran yer aldı. Restoranlar “Şef restoranı, bistro, brasserie”, “geleneksel mutfak”, “et lokantaları ve kebapçılar”, “balık lokantaları”, “Uzak Doğu restoranları”, “meyhaneler”, “sokak yemekleri restoranları” şeklinde kategorilerle inci sahibi oldu.

İnci alan tüm restoranların detaylı listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Şubat 2020

Bağışıklık Güçlendirici İşkembe Çorbası

Sağlığına çok dikkat eden Mustafa bey grip olmuş.
Epey panikte "Ne yapacağımı bilmiyorum, bir türlü geçmiyor ilaçlar fayda etmiyor" deyince.
" İşkembe çorbası yapın evde, şöyle birkaç kere gelip gidip için bağışıklığınız güçlensin." dedim.
"Kim yapacak? 50 senelik evliyim eşim evde hayatta öyle bir şey pişirmez " dedi.

Doğrudur, yapımı zahmetli uğraşısı çok...
Bir de pişerken kokusu.
Kimisi asla yemiyor.Ancak sevdiklerimiz hasta olunca bazı zahmetlere katlanıyoruz.

Kızımın kolu kırıldığında herkes bunu tavsiye etmişti.
Haaa bende severim içmesini o ayrı...
Fakat nasıl pişirildiğini bilmiyordum. Deneye deneye öyle bir pratik kazandım ki, benim için işkembe çorbası yapmak sıradan bir yemeği yapmak kadar kolay hale geldi.

Eğer sizde özellikle kışın bağışıklık güçlendirmek istiyorsanız sık sık yapın derim.
Bu arada benden de birkaç tüyo olsun. :)))
Kolay pişmesi açısından mutlaka kuzu işkembe alıyorum. 
Dana işkembeyi daha uzun pişirmek gerekiyor.
Düdüklü tencerenizin pişirme gücüne göre 1-1.5 saatte pişmiş oluyor.

Eğer kalabalık bir aile iseniz 1 kilo işkembe yetmeyebilir çünkü pişince küçücük kalıyor onu da söyleyeyim.
Alıp  eve getirdikten sonra güzelce yıkayıp, sirkeli suda yarım saat bekletiyorum.
Bazen işkembe çorbasının miktarını artırmak ve daha doyurucu olmasını sağlamak için önceden haşlanmış bir kase nohutta koyuyorum.Bu da bir fikir olsun sizin için.
Evet bunlar benim işkembe çorbasına dair tecrübelerim. :))



Şimdi sizin için yıllardır uyguladığım tarif linkini buraya ekliyorum.

Ben bu tarifte sadece yumurta sarısını koymuyorum.
Onun dışında tarifi birebir  uyarak işkembeyi yapıyorum.
Şimdiden yapacaklara afiyet olsun.