10 Kasım 2021
29 Ekim 2021
98. Yılımız Kutlu Olsun.
Mustafa Kemal Atatürk,
14 Eylül 2021
Foça'da Kısa Bir Mola. ♥
Başka
şehirde yaşantı, iş, güç, okul, derken unuttuk buraları…
Pandemi
dönemi zaten gezme olayına ara verdik ama öyle bunaldık öyle usandık ki, iki
günlük bir ortam değişikliği için Foça’ya gitmeye karar verdik.
Eski Foça’da
kalmayı düşünürken otellerin dolu olduğunu öğrenip Yeni Foça’da kalacak yer
arayışına girdik.
Büyük
oteller yok burada. Genelde taş evlerden yapılma butik oteller mevcut. Böylesi
aslında en iyisi, o güzelim doğanın yüksek yapılarla gölgelenmemesi en doğrusu.
O bakımdan
oteller hep minimal.
Tesadüf ve birazda şansımızla Foça Mor Otelde yer
bulduk.
Temizlikleri
, güler yüzleri ve eşsiz deniz manzarasıyla ağırladılar bizi. Sayelerinde harika bir iki gün geçirdik.
Tekrar
görüşmek dileğiyle kalbimizi de burada bırakarak ayrıldık. J
06 Eylül 2021
Termiye / Tirmis Nedir ? Nasıl Pişirilir ?
Tarifini okuyunca “ aaaa bu mu zahmetliymiş ? “ dedim önce…
İlk defa duydum ve gördüm. Görünümü mısır tanelerini andıran bu bakliyat Antalya ve Konya ‘da çok meşhurmuş. Özellikle Antalya ‘da çerez niyetine atıştırmalık olarak tüketiliyormuş. Tadını merak edince aktara gidip yarım kilo aldım. İsmi Termiye ya da Tirmis şeklinde biliniyor. Acı bakla,Yahudi baklası şeklinde de söyleniyormuş.
Aktardan aldığım haliyle epey sert bir bakliyat türü çıktı.
24 saat suda yumuşaması için beklettim ama sadece şekil olarak değişti. Bilmediğim en önemli husus gerçekten acı bir tadının oluşuymuş. İşte zahmeti buradaymış…
Suda 1 gün bekleyen termiyeleri düdüklüye aldım. Hemen hemen