16 Ağustos 2011

PORTRELER -KABİLE SAVAŞÇILARI- 1.bölüm


Bu da ayrı bir merak, elimdeki kızılderili fotoğraf dosyası öyle birikti ki  bölüm bölüm buraya eklemeye karar verdim.

Fotoğraflara bakılırsa o zamanki teknolojiye göre gayet iyi korunduğu gözlemleniyor.

Her kabilenin ayrı stili var.Dikkatli incelendiğinizde, bir süre sonra savaşçıların hangi kabileden olabileceği  hakkında fikir yürütmeye başlıyorsunuz.


Apache (apaçi)





Cheyenne (Çayen)






devamı  2.bölüm  /  3. bölüm

8 yorum:

can dedi ki...

resımler oldukca ıyı korunmus ve kalıtelı. tum bu resımlerı tek bır post da ve kabılelerıne daır yazılarla beraber yayınlarsanız guzel olabılır (bı fıkır)

HYPATİA dedi ki...

Güzel bir derleme olmuş...benimde kızılderililere karşı bir merakım var ve onlarla ilgili kitap okumak istiyorum önerebileceğiniz bir kitap var mı?

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Aslında aklıma geldi Can ama tarihçeler oldukça uzun iyi tahlil edilmeden yazılamaz diye düşünüyorum.Dikkatini çektiyse metinleri fazla uzun tutmamaya çalışıyorum.Daha elimde epey fotoğraf var bakalım ne olucak.
Sağlıcakla kal.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kızılderililer üzerine okuduğum bir kitap yok açıkçası Sevgili Hypatia,merak ettiğim konuları ansiklopedilerden ya da netten açıp bakıyorum.

Şule dedi ki...

Bazılarının yüzünde garip bir ifade var. Eski moda objektifin karşısında uzun süre kımıldamadan durmanın getirdiği bıkkınlık mı, yoksa "beyaz adamla tanışmanın" verdiği ruh hali mi, çözemedim.

Bazılarında ise apaçık bir gurur hemen göze çarpıyor. Ne yazık ki artık yalnızca göstermelik bir nüfus kalmış oralarda. Diğerleri katledilmiş.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kesinlikle Şulecim,herşeyler unutuldu da bir barbar biz kaldık öyle değil mi?

tutsak dedi ki...

Sevgili Hypatia size önerebilcceğim Carlos Castenada nın Kitapları olacak bir kızılderili bilgesi ile bitki bilimci arasında geçen yaşama dair dersler veren bir seri ''Don juan ın öğretileri'',''ixlan yolculuğu'' sanırım 6 kitap var seri olarak...

Şule dedi ki...

Kesinlikle. Bu dünyada yalnızca güçlü olan haklı. Adamların kızılderililere ve zencilere yaptığını başkası yapsa şimdi ne durumda olurlardı, bilemiyorum.