27 Mayıs 2009

BUGÜNE KADAR YAŞAMIŞ EN TEHLİKELİ HAYVAN HANGİSİDİR?

Bana sorsalar cevabım kesinlikle köpekbalığı olurdu,ancak kaynaklar gösteriyor ki insanoğlunun ölümüne en çok dişi sivrisinekler neden oluyor…Erkek sivrisinekler ise masum çünkü onlar sadece bitkileri ısırıyorlar.
Bilinen 2500 sivrisinek türü potansiyel olarak yüzden fazla hastalık taşıyor insanlara. Başta sıtma, sarı humma, fil hastalığı ve ansefalit (beyin iltihabı) gibi tehlikeli hastalıklar sonucu günümüzde her 12 saniyede bir kişinin öldüğü kanıtlanmış.
19. yüzyıl sonuna kadar sivrisineklerin bu kadar tehlikeli olduğu bilinmemekteydi.1877 ‘de Patrick Manson fil hastalığının ,1894’de Manson ‘ın öğrencisi Ronald Ross sıtma mikrobunun sivrisineklerden kaynaklandığını kanıtladı.
*******************************************************************
Cahillikler kitabındaki Afrika atasözü diyor ki;

“Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan,kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene”.Şimdi yaz geliyor sivrisineklerle tekrar savaş başlayacak.Düşmanı sakın küçümsemiyelim,kendilerini nasılda zekice kamufle ettiklerini unutmayalım.Hani bir cibinlik varsa işimiz daha kolay, tabii sesine tahammül edebilirsek… :)

15 yorum:

Handan dedi ki...

Vahşi doğada da en tehlikeli canlılar karıncalar ve böceklermiş. Korktuğumuz o büyük hayvanlardan çok zor zarar gelirmiş :)

ella dedi ki...

evet bencede küçük canlılar çok tehlikeli canım. baksana küçücük bir kene yüzünden kaç tane insan hayatını kaybetti. bahçelere çıkamaz olduk vallahi bu yüzden. havalarda ısındı, şimdide sivrisinek kovalayacağız o allahın emri :))

şirinem dedi ki...

Bencede küçük hayvalar daha tehlikeli hem görünme açısından hemde yakalanma büyük olsalar kaçamazlar valla :))

Belgin dedi ki...

Sinek kücüktür ama mide bulandirir, derler Atalarimiz ama bunlar daha da kötüsünü yapiyor anlasilan. Paylasimin icin tesekkürler:)

ELİF dedi ki...

ya bu sivriler kimseyi ısırmaz beni ısırır hatır hatır ya sinir olurum...

βЄƉΔЯƉЄм dedi ki...

yaa o değil de, gecenin bir yarısında kulak hizasında çıkardıkları ses için terapi almak zorunda kalınabilir. karanlıkta ses çıkaran tiksinç yaratıklar, ışığı yaktığında sırra kadem basarlar ve al sana saç yolunası bir gece nöbeti ve yorgun bir sabah....

ABİ dedi ki...

insanlar en çok insanlar yüzünden ölür... insan da bir memeli türü olduğuna göre bence en tehlikeli hayvan, insandır:) derim ben..

Ümit Kurt dedi ki...

Yazının sadece başlığını okuduktan sonra bir an bile duraksamadan verdiğim cevap insan oldu :)

Zehra Fındıklı dedi ki...

Sivrisineklere inanmıyorum! en korkunç hayvan,yılan olsa gerek. Iyyyyy içim bir garip oldu. :(

Unknown dedi ki...

Bu bilgiye çok şaşırdım.Vay sivrisinek vay nelerde yapıyomuş.Yeni bir şey daha öğrendim bilgi için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Sivrisinekleri hiç sevmiyorum, bilgiler için teşekkürler.

Sagır Kedi dedi ki...

Benim cevabım kene olacaktı ama evet sivrisinekler igrençtir.Üff yaa malum yaz geliyor gene ısıracaklar bizi pis böcekler öfff...

Adsız dedi ki...

sivrisineği hiç sevmiyordum şimdi iyice sevmiyorum. yaz da geldi.

Ahmet Kebapçı dedi ki...

Bence sivrisinekler, insanların hayvanlarını da bu araştırmaya katsalar masum kalırlardı. En vahşi, en zararlı, en tehlikeli hayvan inasaoğlunun kendisidir.

pipo içen gergedan yavrusu dedi ki...

sivrisinek fobisi varsa o bende mevcut.. şuan pc başında onlarla savaşmaktayım :S çok şerefsizce ısırıyorlar yaaaaaaaaaaaaa!!!