05 Temmuz 2011

KAMİKAZE 'NİN ANLAMI NEDİR?

"İkinci Dünya Savaşının en dramatik öykülerinden biri, patlayıcılarla tıka basa  doldurulmuş uçaklarıyla düşman gemilerine pike yapmak üzere intihar yemini etmiş Japon pilotların akınlarıdır.

Bu pilotlar kendilerine, 1281 yılında Çin İmparatoru Kubilay Han tarafından Japonya'yı istila etmesi için gönderilen donanmayı darmadağın etmiş  kasırganın adından esinlenerek "kutsal rüzgar" yani Kamikaze  diyorlardı.


İlk Kamikaze saldırısı 1944 yılında Leyte körfezindeki deniz savaşı sırasında yapılır.Amerikan St.Lo uçak gemisi güvertesine dalış yapan pilot gemiyi batırır.Müttefikler başta kamikazelerin  bunu bilinçli olarak yaptığına inanmak istemezler.Zamanla çok korktukları intihar pilotlarından nefret eder hale gelirler.Pasifik savaşı boyunca 1500-2500 arası kamikaze pilotun öldüğü tahmin edilmekte."


kamikaze  foto.

 ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~  ~~~


Roman tarzı kitapları okuyamıyorum artık, okuyanlara özeniyorum aslında ama sıkılıyorum ve bırakıyorum.Bir kaç yıldır ansiklopedilere yöneldim.Cilt cilt,gelişi güzel harflerden seçerek farketmiyor okumaya devam ediyorum.En son  D&R' dan aldığım bu  kitaba ait küçük bir paragraftı anlattığım.İçinde daha neler neler var ???

7 yorum:

SMİLENA dedi ki...

zavallıcıklar.ne kadar da çok muş sayıları.ben oldum olası savaş kelimesinden bile haz etmiyorum onun için herşey bana kötü geliyor....

bu arada tekrar nice güzel ve en önemlisi sağlıklı ve uzun yaşlara ...çok öpüyorum

mutfak gazetesi dedi ki...

günümüzün canlı bombalarının nereden feyz aldıklarını da öğrenmiş olduk böylece.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Sağol Smilenacım güzel dileklerin için teşekkür ederim.

Evet buradan ilham almış olabilirlerMutfak Gazetesi.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Smilena'nın yorumundan anladığım kadarıyla bugün doğumgünün Ebrucum...ben de sağlık, mutluluk ve huzur içinde sevdiklerinle birlikte geçireceğin nice güzel yıllarının olmasını diliyorum canım

sevgiyle...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Çok teşekkür ederim Aynurcum, güzel dileklerin hepimiz için olsun...

İzDüŞümLeR dedi ki...

Ben de ansiklopedi okumuyorum.Onları okuyanları okuyorum ;))

Siteni her ziyaret ettiğimde bilmediğim bir bilgiyle çıkıyorum.

Daha ne olsun?

Sevgiler:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Mutlu oldum Sevgili İzdüşümler.Sağlıcakla kal.