06 Ağustos 2011

BLOGGER'DA DEVAM EDEN "YORUM BIRAKMA "SORUNU


Bloglara yorum yapamadıklarını, yazsalar bile gönderemediklerini ve hata iletileri aldığını söyleyen arkadaşlardan bu hafta mailler aldım.

Aynı sorunu bende yaşamaktayım,önceleri genel bir sorun var zannettim, bazı bloglara yorum bıraktığım halde blogger'a tekrar tekrar giriş şifresi istemesi üzerine artık yazmayı bıraktım.

Sorun büyük bir ihtimalle kullandığımız Explorer tarayıcıdan kaynaklanıyor.Ben alışkanlıklarımdan  zor vazgeçen bir yapıya sahibim.:)) Evet uzun süredir iki tarayıcı birden kullanıyorum ama explorer'dan bir türlü vazgeçemiyorum.Oysa kullandığım diğer tarayıcı Google Chrome'dan da çok memnunum hem hızlı, hemde siz silene kadar şifreleri, sayfaları vs. hafızasında tutuyor.Chrome'dan blogger'a giriş yaptığımda hiçbir sorun olmadığını gördüm.Yorum bırakılıyor, blogları "izle" butonu da normal çalışıyor.

Sorun olmadığını söyleyen arkadaşlarımında Mozilla Firefox gibi farklı tarayıcı kullandığını öğrenince farkettim.

Bu durumda sizde yorum bırakma sorunu yaşıyorsanız  bir tarayıcı daha yüklemenizi ve bloğunuza oradan giriş yapmanızı öneriyorum.Eminim sorununuza böyle çözüm bulacaksınız.

12 yorum:

coco-jelly dedi ki...

aman gıcık yaaa..bendede iki tarayıcı mevcut ama chrome kullanıorum dieri ölee durii..umarım sorunlar çözülür muah:)

Wear A Smile! dedi ki...

ipuçlarını iyi birleştirmiş sonuca ulaşmışsın :))
ben chrome kullanıyorum bahsettiğin sorunu yaşamadım hiç, yani haklısın bence de..



http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

hemera-nyks dedi ki...

bendede vardı o sorun mozilla indirdim rahatladım :)

Nyks

tutsak dedi ki...

Gerçekten Chrome şu anda en iyi tarayıcı konumunda. Ancak asıl sorun bence yorum denetimlerinde son yazımda da söylediğim gibi mantığını anlayabilmiş değilim. Adsız bırakılan yorumlardan şikayetçi olduğunu söyleyen arkadaşlarımız var ancak onun da çözümü var kumanda panelinden yorum yönetimine girdiğiniz de google kullanıcıları dışındakilere izin vermezseniz adsız yorum bırakabilme olanağını ortadan kaldırıyorsunuz. böylece yorum denetimine de gerek kalmıyor. Yorumları da mail adresinize yönlendirdiğiniz de yeni yazlan yorumları anında görebiliyorsunuz.
Sevgi ile kalın

Diplomalı Bakkal dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Chrome internet adına yaşadığım tüm sorunların sonu oldu diyebilirim. Daha az yer kaplayıp, Explorer'dan daha hızlı çalışması da cabası.

FFatiHH dedi ki...

Chrome ve blogger google'ın. Ve Google bloglar için chrome kullanmamızı tavsiye ediyor hep. Belki de alışkanlıklarımızdan zor vazgeçtiğimizi düşünerek bunu hileli yoldan yapmaya karar vermiştir. Eğer öyleyse başı ağrıyabilir google'ın. davalar başlasın :)

GeCe dedi ki...

ben genelde chrome, ardindan safari, firefox ve opera kullaniyorum ancak cok mecbur kalirsam ie acarim, cogu zaman birkac tanesi ayni anda acik. cunku her hesabimla ayri birini acarsam kolay oluyor mesela taslak tasarimlarimi yaptigim blog hesabi ile maillerimin geldigi hesap ayni degil, ayni anda calisabilmem icin iki farkli hesabi acmam gerekiyor yani iki tarayiciyi, bir tasarimci olarak da once butun tarayicilarda nasil gorundugune bakmam lazim, hepsi ayni oluyor genelde ama ie bana hep sorun cikariyor

Yılmaz Barış dedi ki...

bir ara çerez ayarlarını değiştirmiştim ve yorum yapamıyordum, aynı problem olabilir..

ama uğraşmayın, bahaneyle mozilla'ya terfi edersiniz...

Unknown dedi ki...

Ben aylar önce bıraktım explorer ı , firefox tan çok memnunum...
Eskiyen sitemleri değiştirmek lazım gerçektende :)

AslıASLI dedi ki...

chrome. en saglıklısı ve hiç sorun yaşamadım..

resimli günlük dedi ki...

Explorer bloglarla ilgileneler için bir işkence gerçekten.Bazı blogları açamıyorum bile explorerdan.Uzun zamandır ben de Google Chrome'u kullanıyorum,daha önceden beni çıldırtan şeylerin hiç birini yaşamıyorum.
özlem

Şule dedi ki...

Çok kısa geçmişi olan bir blog sahibi olarak önce acemiliğimden zannettim. Yazılarıma gelen birkaç yoruma cevap veremedim o yüzden.

Üç hafta kadar debelendikten sonra hallettim. Blog sahibi onayı isteyen yorumlarda sorun yok. Ama doğrudan yazılacaksa explorer bana sorun çıkartıyor.

Bir sorun daha çıkarttı bana. Bu blogda alttaki resimleri tıklayarak diğer yazılara geçmemi engelleyiverdi. Bunu birkaçını düzgün olarak gösterdikten sonra yaptı, ne olduğunu anlayamadım.

Ancak google chrome üzerinde de favorilerimi bulamıyorum. O yüzden yalnızca yorum yazmak için kullanıyorum. Bir de diğer "içimden geldiği gibi" yazılarına bakmak için. :)