08 Nisan 2012

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AÇIKHAVA TREN MÜZESİ İZMİR ÇAMLIK'TA DIR.


Havaların ısınmaya başladığı, tatil planlarının yavaş yavaş yapıldığı şu günlerde İzmir'i ziyaret edecekler için bir alternatif olabilir Çamlık'ta ki tren müzesi.


Ziyaretimin asıl sebebini daha önce burada anlatmıştım.
Aslında oraya gidene kadar Avrupa'nın en büyük tren müzesini gezeceğimi de bilmiyordum.
Şimdilerde kullanılmayan Çamlık Tren İstasyonun hemen yanında yer alan Tren Müzesi'ne ulaşımı, Kuşadası merkezi üzerinden sağladık.


Cüzi bir rakam ödeyerek girdiğimiz Açıkhava Lokomotif Müzesini kısa sürede gezmeniz pek mümkün değil öncelikle onu belirtmeliyim.Yorulduğunuzda kafeterya da dinlenme imkanı bulabilirsiniz.


İçeride 30 adet devasa büyüklüklerde buharlı lokomotifin yanı sıra pek çok metaryal ve de Atatürk'ün yurtiçi seyahatlerinde kullandığı vagonu, mütevazi kompartımanı,toplantı yaptığı salonu ve mutfağıyla sergilenmekte.


Ayrıca lokomotiflerin bakımlarının yapıldığı dev platformu gezme imkanı bulabilirsiniz ki ben o bölümü malesef  fotoğraflayamadım.


Size son olarak söylemek istediğim,benimde orada babamdan öğrendiğim bir ayrıntı var ki en alttaki fotoğrafta Lokomotifin üzerinde göreceğiniz 3362 sayısında ilk sayı tekerlek sayısını gösteriyor.Mesela 5 ile başlayan Lokomotiflerde birbirine bağlı 5 tekerleği görüyorsunuz ki ben orada 7 ile başlayan rakamları da gördüm.
Tekerlek sayısı arttıkça lokomotif büyüklüğüde artıyor.Gerçekten ilgi çekiciydi.













10 yorum:

Esin Bozdemir dedi ki...

Trenler özel ilgi alanımız bizim:)özellikle eşimin!Bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim.. İlk fırsatta yolumuz İzmir'e düşer düşmez değerlendirilecekler arasında olacak!..

sevgiler, iyi pazaralr dilerim..

Adsız dedi ki...

Kuşadası Aydın'a bağlı olduğundan İzmir yerine Aydın yazarak minik bir düzeltme yapalım mı?

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

Çok güzel. Bayılıyorum böyle müzelere. İyi ki paylaştınız. O taraflara gittiğimizde muhakkak ziyaret edilecek.

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

Bu yaz mutlaka gideceğim ve fotğrafları sizinle paylaşacağım...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Kesinlikle doğru sevgili Adsız,bilinçaltı bulunduğumuz yerler hep İzmir il sınırları içinde olduğu için Kuşadasından da öyle bahsetmiş olabilirim.:))
Aydın il sınırları içinde elbette teşekkür ederim uyarınız için.

yadigar olam dedi ki...

Yakında bir izmir ziyaretimiz olacak.Günübirlik olacağı için oraya gitmeye fırsatımız olurmu bilmiyorum ama öğrendiğim iyi oldu yinede :) Teşekkürler...

nehircce dedi ki...

Yolum düşerse muhakkak gitmek isterim hele de oğlumla nasıl keyifli olur teşekkürler :)

SaÇaKLı dedi ki...

Aaa! Biz hemşeriyiz o zaman :)
bu Efes, Selçuk tarafı ilçelerinde bir karışıklık mevcut zaten sürekli... :)
http://www.mekan360.com/360fx_camliklokomotifmuzesilocomotivemuseum-izmir-selcuk-ataturk.html bu tanıtımın linkinde de izmir selçuk olarak geçiyor...

Unknown dedi ki...

selçuk,İzmir'e bağlı bir ilçedir.telefon alan kodu (232)dir.Bu arada geçtiğimiz hafta biz de bu müzeye gittik.Fakat haftasonu olmasına rağmen ziyaretçi yoktu.Oradaki görevli, Selçuk a 9 km. mesafede olmasına rağmen Selçuk ta yaşayanların çoğunun bile bu yeri bilmediğini söyledi.Biraz tanıtım yapılsa, tur firmaları turistleri gezdirirken bu güzel yeri de programlarına alsalar.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Tanıtım yapılması konusunda size katılıyorum Mete Bey,bende sorduğumda müzenin fazla bilinmediğini öğrenmiştim o zaman.
Daha çok kişinin duyması açısından paylaşma gereği duydum.
İlginize teşekkür ederim.