24 Nisan 2012

Bankadan Kredi Nasıl Alınır ?

Televizyonlarda, gazetelerde, internette her gün birçok bankanın kredi reklamıyla karşılaşıyoruz. Her birinde kredi alımının kolaylıkları vurgulansa da başvuru sonucunda “Başvurunuz kurumun kredi politikalarıyla uyumlu bulunmamıştır” cevabıyla karşılaşan çoğunluğu inkar edemeyiz.




Kredi alamamanın pek çok nedeni olabilir. Kredi başvurusu sırasında beyan edilen gelirin belgelenmemiş olması, başvuru sahibinin istediği kredi tutarıyla geliri arasında tutarsızlık olması, kişinin halihazırda başka kredilerinin bulunması bu nedenler arasında sayılabilir. Kredi alamama nedeni açıklanmadığı için de genellikle durumu düzeltmek için elimizden birşey gelmez.


Bilinen belli başlı kredi problemlerine çözüm olabilecek yöntemler de mevcut elbette. Örneğin çalıştığımız yerde 6 ayı doldurmak büyük ihtimalle “çalışma süresinin yetersiz olması” problemini ortadan kaldırır. Başvuru tercihini öncelikle çalışılan işyerinin maaşı yatırdığı şubeden şahsen yapmak da onay şansını yükselten faktörlerden. Aslında kredi taksitleri ve kredi kartı ödemelerinde ödenmesi gereken son tarihe ve tutarlara dikkat ve özen göstermek birçok kredi problemine çözüm olacak en temel yöntem olarak sayılabilir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Şimdi efendim, yazınızı büyük bir merak ve detayla okudum..Bankalarda kredi süreçlerinin değerlendirilmesi müşterinin risk koşullarına, gelir durumuna, ve teminat durumuna bağlı olabilmektedir.Sözkonusu banka TEB sanırım..Kredi alamama nedeninin açıklanmaması diye bir şey olamaz bir kere..Bu yanlış bir yaklaşım..Gelir durmunuza ve ödeme koşullarınıza bağlı olarak pekala size farklı seçenekler sunulmalıydı..Başka bankaları tercih ettiniz mi peki?Öğrenebilirmiyim..

Adsız dedi ki...

Hahahhh amma güldüm şu anda ..Yazını tekrar okudum..Ortada bir sorun yok..Bankacı bankacı yorum yazmıştım bende..Çok güldüm akşam akşam..:):)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Olsun,çok memnun oldum ilginize...
Bu tür durumlarda artık kime danışacağımı biliyorum.:))

Adsız dedi ki...

Nerdeyse kredi satcakmışım sana ya :):) çok sevgiler..:):)

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Banka işleri zor ve sıkıcı değil mi? En azından bana hep öyle gelmiştir :)