Tatlı Lor bana Ege’de olduğumu hissettiren her daim özlediğim tadlardan biridir.
İzmir’e gelir gelmez önce alışverişe gider Tatlı Lorumu alır gelirim ya da sağolsun annemler bizden önce gitmişse onlar hazır ederler.
Yıllar önce Ankara’ya yerleştiğim ilk günlerde bir mandıraya “tatlı lor var mı?” diye sormuştum o da bana bildiğimiz tuzsuz lordan vermişti.
“Hayır,hayır bu değil kastettiğim” dediğimde adam “başka nasıl olur? Tatlı lor işte” diye cevap verdi.Tadı başkadır işte bilenler bilir.Nasıl anlatsam ? Süt kaymağı tadı gelir ağzınıza öyle kalorisi falan yüksekte değildir ben bununla çok diyet yaptığımı bilirim tok tutar…
Şayet bu taraflara yolunuz düşerse deneyin derim. Ege’ye özgüdür ama Balıkesir-Bandırma taraflarında da yapılıyormuş onu da arkadaşımdan yeni öğrendim.
5 yorum:
hele bir de hafif mayhoş reçellerle hmmm nefis olur:)
Bu dediğin kaşar loru dedikleri şeyden mi? Ben bunu tatlılarda krema olarak kullandığım gibi kahvaltıda da çok severim.
rahmetli annem,bilmiyorum ama belki babası balıkesirli oradan mı biliyordu..biz küçükken süt kaynatırken kaymağını alırdı onu pudra şekeri ile karıştırırdı sonra bize ekmeğe sürerdi tatlı lor derdi..harika bir şeydi..
Nasıl da özlemişim. En son çocukken yemiştim herhalde.
evet tatlı lor sütün kestirilmesi ile yapılıyor esas olarak.ama kaşar loru farklı;)
Yorum Gönder