Evet "ha bugün,ha yarın" derken blogu fazla güncelleyemiyorum ama onun da orada olduğunu, yazmamı beklediğini biliyorum.
Geçen hafta içinde annemler sezonu kapatarak İzmir'den dönüş yaptılar.Gelirken bahçemizin limon ve narlarını toplayıp getirdiler.
Bebek limonlarımız mini mini ama hepsinin tadı yerinde.
Nar ağacını ise 15 yıl önce bizim Kaptan dikmişti.
"Nasıl bir duygu kendi diktiğin ağacın meyvesini yemek?" diye sordum.Küçücük bir saksıda gelmişti eve hatırlıyorum.
Şimdi tabağa bakarken duygulanıyorum.
Mutfak denemelerine devam ediyorum.Annem evrim geçirdiğimi söyleyip duruyor. :)
Facebook'ta meşhur bir görseldi bu, ne zamandır da aklımdaydı.Basit bir tarif Sarımsaklı ekmek tadı gerçekten güzel oldu.
Sosunu karıştırma ve dağitma işlemini bizim prenses yaptı.Ekmeği fotoğraftaki gibi kestim ancak tabanını bölmeden sadece üstten dilimledim.
Şimdi ilk tecrübe sonuçları; bir daha ki sefere yeşil malzeme daha az ( taze nane-taze soğan-maydanoz), kaşar daha bol olucak.
Zeytinyağ, dövülmüş sarımsak ve baharatlarla hazırlanan sos, üç seferde dağıtılacak.
İç malzeme konulmadan önce - malzemeler konulduktan sonra ve piştikten sonra.
230 derece fırında 15.dk 'da pişti, ben kepek ekmek kullandım bu arada...
En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle ♥ Dostlukla kalın.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
6 yorum:
İzmir'deki evimiz de bizim de bir karışken diktiğimiz nar ağacımız vardı, ayrılmadan önxe boyumuzu geçmiş, bir sürü nar veriyordu:-)
Ekmek nefis gözüküyor:-)
Enfes görünüyor kokusunu hissettim en kısa sürede deneyeceğim...İnsanın kendi yetiştirdiğini dalından koparıp yemesi ayrı bir güzellik biz daha narları toplamadık ..toplayınca yayınlarım..sevgiyle kalın...
Şimdi o ağaçta kocaman olmuştur Handancım. :)
Teşekkür ederim.
Çok lezzetli gözüküyorr.. Zaten bayılırım sarımsaklı ekmeğe. Hemen denicem ki :) Teşekkürler.
Bahceden limon ve narlar kimbilir ne guzeldir tadlari. Ekmek nefis gozukuyor..keyfiniz hep olsun..
harika görünüyor ! ellerinize sağlık
Yorum Gönder