16 Aralık 2015

Düz Bir Karın Herkesin Hayali

Günümüzde tıbbın ilerlemesiyle kadınların hayal ettikleri bedensel mucizelere ulaşması artık zor değildir. Her kadın dünya starları gibi düz bir karına ve fit bir vücuda sahip olmak ister. Karın bölgesi özellikle kadınlarda çok fazla deforme olan bir bölgedir. Tekrarlanan doğumlardan sonra veya hızlı kilo alıp verme sonucu meydana gelen yarılmalarda, çatlaklardan ve sarkmalardan dolayı karın bölgesi deforme olur. Kadınların büyük çoğunluğu sporla ve diyetle bunlardan kurtulmak istese de bu her zaman mümkün olmayabilir. Esnekliğini kaybetmiş cildin eski halini alması muhtemel değildir. Ayrıca yaş alma durumu ile birlikte yağların en sık depolandığı yerde karın bölgesidir.



Karın germe ameliyatları, ameliyat öncesi iyi değerlendirilmelidir. Beklentileriniz konusunda iyi düşünmeniz ve bunları alanında deneyimli estetik ve plastik cerrahi uzmanı ile karşılıklı görüşerek tartışmanız gerekir. Bu ameliyatı neden istediğinizi ameliyattan beklentilerinizi doktorunuza çekinmeden söylemelisiniz.

Karın germe ameliyatlarında tam karın germe veya mini karın germe yöntemleri uygulanmaktadır. Gerekli önlemlerin alınması durumunda karın germe ameliyatlarının yüksek risk taşıma durumu yoktur. Nadir olarak karşılaşılan riskler ameliyat bölgesinde oluşan enfeksiyonlardır, bunlarda antibiyotik ve drenlerle ortadan kaldırılabilirler. Bu işlemi yaptırdığınız zaman ameliyat öncesi ve sonrasında uyulması gereken kurallar vardır. Kan dolaşımını yavaşlatacağı için en az üç hafta öncesinden sigarayı kesmek ve ameliyattan sonrada iyileşene kadar sigara içmemeye devam etmek yara iyileşmesi üzerinde etkilidir. İyileşme sürecinin hızlanması için karın germe ameliyatından sonra, hasta üç ila altı hafta süreyle korse kullanmaktadır. Ağır egzersiz ve spordan üç ay uzak kalması hekimi tarafından önerilmektedir.


Karın germe ameliyatları genel anestezi altında yapılan yaklaşık 2 saat süren ameliyat yöntemidir. Karın germe ameliyatında karın bölgesindeki gevşemiş ve sarkmış deri gerdilir, fazla deri ve yağ dokusu çıkartılarak karın duvarı kasları gergin hale getirilir. Ameliyattan sonra hasta bir gece hastanede kalır ertesi gün taburcu edilir. Karın germe ve toparlama ameliyatları sezeryandan bile kolaydır. Ağrı düzeyi sezeryanın onda biri kadardır. Sezeryandaki gibi karın iç organlarına inilmeden cilt altı dokusu ve kasa gelindiğinde kası pileke ederek düzleştirmedir. Bu ameliyatla hasta çok hızlı iyileşir, ertesi gün ayağa kalkabilir ve sosyal yaşamına maksimum bir hafta içerisinde dönebilmektedir. Bir abdominoplasti ameliyatı görünüşünüzü ve kendinize olan güveni arttıracaktır. Özgüvenini yeniden kazanan kişi hayatın her alanında mutlu olur.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hangi kadının hayali değil ki :)

http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/