21 Aralık 2012

Mehmet Yaşin'den Makarna Notları

foto.

Paylaşırım düşüncesiyle kesip sakladığım notlar arasından şimdi çıkardım,Mehmet Yaşin'in Parma Gezi notlarını...

Barilla Makarna'nın fabrikası İtalya'nın Parma kentindeymiş.Firmanın davetlisi olarak  giden Mehmet Yaşin yazısında ilginç bir bilgi aktarmış.

En düşük glisemik indekse sahip makarna spagettiymiş.İtalyan usulü pişirme şekli (yani dişe gelen) makarnanın hızla şekere dönüşmesini engelliyormuş.Ayrıca şekilli makarnalar spagettiye göre daha geniş yüzeye sahip oldukları için daha çok sos emiyor ve besleyicilik değerleri daha fazla oluyormuş.

Buradan yola çıkarak şu sonuca varabiliriz.Kilo problemi olmasına rağmen makarnadan vazgeçmeyen kişiler önce tercihlerini spagettiden yana kullanmalı tabi uygun pişirme şekli,porsiyon ve ölçülü sos miktarıyla... 

Saçlar Önemlidir

Saçla ilgili takıntılarım var.
İyi olmadığını bildiğim halde sık sık şampuan değiştiriyorum.
Doğal haliyle bile şekle giren ya da hafif bir fönle düzelen 
şöyle dalgalı saçlar istiyorum.
foto.

Görmeyenler için daha önceki bölümlere tık tık !