12 Aralık 2011

50 LİRA YERİNE 5 LİRA ...


Yıllardır alışveriş yaptığım büyük bir firmadan annem alışveriş yapmış.Kızıma 30 liraya aldığı atkı-bere takımı için kasada 100 lira vermiş.
İlerleyen saatlerde kasa personelinin kendisine verdiği para üstü içinde 50 lira yerine 5 lirayı görünce üzülmüş.O an anlamamış gözünden kaçmış belli ki...
Ben bunu duyunca geri dönmesini ve durumu anlatmasını istedim.Bu tür durumlarda işin en zor tarafı söylediğiniz şeyi ispat etmek neticede karşı tarafın inkarı ile karşılaşma olasılığı var.
"Yaş ilerledi eskisi gibi gözlerim seçmiyor,ne yapalım olacağı varmış dedi." gitmedi.

Benim içime sinmedi bu durum,yanlarında olsaydım fişide alıp giderdim,neyse telefonla yetkiliye bir şekilde ulaşıp durumu anlattım.Kasa hesabının bugün fazla vereceğini konuyu takip etmelerini rica ettim.
Yetkili kişi gereken hassasiyeti  göstererek ilgilendi, yaptığı açıklamaya göre de alınan güvenlik önlemleri dahilinde bu tür bir olayın kasıtla yapılmayacağı konusunda özürlerini bildirdi.

Dediğim gibi o kasadan alınan kapanışa göre kasa 45 lira fazla verdi.Bizi arayıp tekrar özür dileyip, parayı iade ettiler...

19 yorum:

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

en azından anlayışlı bir personelmiş ve sen de işin peşini bırakmamışsın canım...

özii dedi ki...

"İnsanlık budur işte , vicdan budur " tebrik ediyorum.

Ben neler duydum bu şekilde off off soygun gibiydi...saatlerce vicdan muhasebesi yapıp gene de haber verilmeyen durumlar var...

Zeugma dedi ki...

Harika!
Ne var sanki insanlar sürekli bu şekilde olsa, anlayışla dinleyip anlasa, görse sonucunu..
Çok sevindim hem senin hem annen adına.Çünkü tersi olsaydı zihinlerinizde kötü bir anı olarak kalacaktı.
Bu şekilde çok hoş...
Sevgiler Ebrucuğum :)

Blogger Bolat dedi ki...

Ah ah biz de yaşlanacağız :( keşke her şey bu kadar insani ve insana yakışır olsa!

mavii dedi ki...

çok iyi helal paraymış ki geri gelmiş :) iyki telefon edip bildirmişsiniz bana markette çok oluyo o kadar büyük bi mebla olmasada hemen kontrol edmek gerekiyor.mesela şu kadar eksik diyince bakışları degişiyor hemen ama anlayışılı bir personelmiş :) sevgiler

Otter dedi ki...

I would have done the same thing..

essu dedi ki...

geri iade etmelerine cok sevindim :) gercekten cok iyi bi magazaymış helal olsun onlarada ♥ senin dedigin gibi cogu yer inkar edebiliyor :S o yüzden cogumuz böyle durumlarda annen gibi ugrasmıyoruz maalesef :S

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ben bile unutup karıştırıyorum bazen.. telefon etmeniz çok iyi olmuş.. ben de genelde boşveririm.. sırf o asık suratları görmemek için.. hep böyle anlayışlı insanlar olmuyor maalesef.. anlatana kadar insanın göbeği çatlıyor..

FFatiHH dedi ki...

burada oldu değil mi bu. Türkiye'de yani.

aysema dedi ki...

İkisi birbirine çok benziyor, karıştırılması doğal. Acele durumlarda benim de başıma geldi. Hem bana yanlışlıkla verdiler hem de ben aynı yanılgıya düştüm. Dikkat etmek gerekiyor.
Sevgilerimle...

Newbahar dedi ki...

Böyle bir durumla karşılaşınca aynen dediğin gibi ispat etmek çok zor. Çünkü kasa dolandırıcıları o kadar çok ki. Kasiyerin dalgınlığından ve müşteri yoğunluğundan faydalanıp para üstü almayı bekliyorum diyenlerde oluyor.
Neyse ki durumu kurtarmışsınız.

Sevgiler

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Hepimiz aynı yanılgıya düşebiliriz aslında arkadaşlar,50 liranın ilk çıktığı zamanlar bende karıştırdım bir kaç kere.
@Fd evet burada oldu tabi İlahi:))

hayatreceli dedi ki...

merhaba bloğunuza izleyici oldum bende beklerim:)

http://hayatreceli.blogspot.com

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

insan üzülüyor "burada oldu değil mi, Türkiye'de" gibi bir soru karşısında
aslında halâ dürüst insanlar var ve müşterisinin uyarılarını dikkate alan işletmeler...

ben de haklı olduğum her konunun peşine düşenlerdenim Ebrucum...hele de hizmet sektörleriyle ilgili yerlerde :))

Giz dedi ki...

Anneni anlıyorum ispat edemeyecek ve aradan zaman geçtiği için çekinmiş ama sen en doğrusunu yapmışsın canım. Sonuçta onlar da adaletli davranmışlar, davranmasalardı zaten senelerdir sadık bir şekilde alışveriş eden müşterilerini kaybetmenin yanında o miktar çok daha az kalırdı.Okurken içimden isyan ettim başta ama bu şekilde neticelenmesine çok sevindim tatlım :))

DOREMİ dedi ki...

İNSANIMIZIN HALA GÜZEL YÜREKLİLERİ VAR DEMEK..:)

deeptone dedi ki...

hımmm. güzel şeyler oluyor hayatta.
:)

lezzettabağı dedi ki...

Böyle şeyleri ne kadar az görür olduk oysa olması gereken bu normali bu değil mi? keşke o mağaza veya firma neyse adını da belirtseydiniz bence onlar için daha hoş olurdu hatta ben bunu bloğumda özellikle yazacağım sizinde bilginiz olsun deseydiniz. bazen haberlerde kaza yapan veya sahte gıda üreten satan stoklayan vs.firma veya buna benzer işyerleri haberleri olur ama nedense o firmanın adı kapatılır saklanır. ben buna karşıyım bunları yaptıkları iyi veya kötü şeyle lanse etmeliyiz ki onu yaptığı kötü şeyle cezalandıralım veya onore edelim değil mi?.. Sizi tebrik ederim çünkü pes etmemişsiniz, hakkınız olan, yani doğru olanı yapmışsınız. kocman sevgiler bloğunuza..

Şule dedi ki...

Şanslıymışsınız. Her zaman anlayışlı personel ile karşılaşılmıyor. Muhtemelen annen de boşuna sinirlenmemek için uğraşmamayı tercih etmişti.
Pes etmemek lazım demek ki...