13 Nisan 2012

TİTANİK'İN BATIŞ ANİMASYONU

Bir yüzyıl daha geçse, Titanik popülerliğini kaybetmeyecek gibi görünüyor.Malum bölgeye yapılan 100. yıl gezi etkinliği, batıkta devam eden araştırmalar bu ilgiyi aynı canlılığıyla korumakta.
Bir çoğumuz geminin buz dağına çarpması sonucu battığını biliyoruz.

Aşağıdaki video araştırma sonuçlarından yola çıkılarak bilgisayar ortamında hazırlanmış bir animasyon.Çarpma sonrasını ve gemi gövdesinin okyanus dibindeki konumunu gösteriyor.

6 yorum:

bücürükveben dedi ki...

soluk soluğa izledim, içim fena oldu o kadar canlı yapmışlar ki:(((hakikaten daha bin yıl da milyon yıl da geçse unutulmayacak bir trajedi! (trajedi dedim diye ağzıma acı biber sürüyorum en acısından)

vaktiyle wikipedia'da okumuştum,
yeterli cankurtaran sandalı olsaydı o kadar büyük can kaybı olmayacakmış, aceleden çoğu sandal da tam kapasiteyle dolmadan gitmiş sonra geri dönüp suda hala hayatta olup imdat isteyenleri kurtarmak isteyelim demişler bu sefer de geminin anaforuna kapılıp batarlar diye vazgeçmişler:(((çok acı...:(

çok teşekkürler hakikaten çok etkileyici bir videoydu eline sağlık

SaÇaKLı dedi ki...

işte biz de buz tutmuş suya deniz bisikletiyle açılmak suretiyle tamirat yapmaya çalışıyoruz... pfff :/ ama animasyon iyi (:

Momentos dedi ki...

Canlandırmada bile tüylerim diken diken oldu...

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

bücürükveben dedi ki...

linkler için çok teşekkürler bu arada ben yorumunuzu yayınlamış oldum ama mail adresiniz de varmış onu sonradan farkettim, dilerseniz o yorumunuzu silebilirim..sevgiler

Şule dedi ki...

Benin duyduğum, filikaları sınıf sınıf doldurmuşlar. Önce soylular. Onlar öyle tıkış tepiş olamazlar. Sonra diğerleri. Yine sırayla.
Doğal olarak filikalar yetmemiş tabi.

Giz dedi ki...

Benim yüreğim ne filmi ne de sonrasında izlediğim belgeselleri kaldırmadı, böyle bir trajedinin gerçekliği insanı birkaç dakika olsun yaşayanların yerine koyunca kanının donmasına yetiyor :(