26 Kasım 2012

Komondor


Nette ara ara karşıma çıkan fotoğraflardan biriydi ancak cinsi hakkında en ufak fikrim yoktu.

Sanki Vileda paspaslarına sarılmış gibi duran bu köpek, Komondor adıyla anılan Macar çoban köpeği,yıkandıktan sonra ortalama iki gün içinde kuruyormuş.

Macaristan'da nesli ulusal hazine koruma programında tutulan köpek,şehir hayatından daha ziyade çiftlik ve hayvancılık üzerine yetiştiriliyor ve ona göre yaşam alanı sağlanıyor.

10-12 yıl yaşayan ve pek zeki olarak anılmayan ancak doğuştan koruyucu özelliği sayesinde bulunduğu yeri iyi koruyabilen köpek ırkından Komondorlar yabancılara karşı herzaman temkinli hareketleriyle biliniyor.








7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok şirin..evdeki viledayla karıştırılabilir gerçekten :)

Mshn dedi ki...

Hazır kış da gelirken bundan bir tane almak lazım. Sarılır yatar insan buna ya. :)

Unknown dedi ki...

ayyy bu nasıl bir şey çook şeker duruyor sankikocaman bir yumak topu :D paylaşım için ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

bi ara ben de nette görmüştüm böyle bi foto. photoshop olduğunu düşünmüştüm. gerçek olma ihtimali aklıma bile gelmemişti..

bücürükveben dedi ki...

anaaa!!!!:))inan ilk kez böyle bir köpek cinsi gördüm:)ya bu zavallıyı madem öyle hiç yıkamasınlar hastalanır üşütür:((((ay ne garip yaaaa:))))))çok ilginç
sevgiler

seda dedi ki...

tam bunun cinsinden olmasada kırmaydı sanırım kaldığım yurdumuzun bahçesinde birtane vardı ve adı paspastı ve gerçekten bukadar tüyleri var paspas gibide yerde sürekli yatıyorlar ciddi anlamda koruyucu özellikleri var gayette zekiler otobüs saatlerini ezbere biliyordu ve otobüs durağına kadar gelip otobüs gittikten sonrada onu sevenlerle geri yurda dönerdi:)))bu foto bana bizim okulun paspasını hatırlattı:))

muhabbetsofrasi dedi ki...

:O :O :O

İLK KEZ GÖRDÜM BÖYLE BİR KÖPEK
AMMA YÜK VAR ÜZERİNDE AMA HEE :)