09 Ocak 2013

Yeni Yılı Kıbrıs'ta Karşıladık...

Birkaç gün de olsa çalışma temposuna ara vermek, uzaklara gitmek hatta çocukluk anılarının tekrar canlanmasını sağlamak iyi geldi...

Yılbaşını Kıbrıs'ta karşıladık.Elbette bu farklı bir deneyim oldu benim için çünkü senelerdir akraba,eş-dost, ev kutlamalarının dışına çıkmış olduk.Buna yıllar önce yaşadığım yerleri yeniden görebilme sevinci de eklendi...



Fazla detaylara girerek vaktinizi almak istemem ancak daha önce gitmeyenler için yararlı olabilecek birkaç detayı ve yeni öğrendiğim bilgiyi paylaşmak isterim.

Seyahat öncesi kafama takılan ilk konu ailemle nasıl iletişim kuracağımdı? Telefonum yurtdışı görüşmelerine kapalı olduğu için önce onu açtırdım.Arkadaşlarım yurtdışı görüşmelerinde her iki tarafa (arayan-aranan) faturalanma yapıldığını söylemişlerdi.O arada operatör yurtdışı kampanya paketlerinden bahsetti 15 günlük veya aylık,dakika hesabı  ilk faturaya yansıtılıyor.Neyse bu benim için çok mühim bir konuydu hiçbir sorun çıkmadan iletişimi rahatça sağladım.

Kıbrıs'a eskiden pasaport ile giriş yapıyordunuz şimdi nüfus cüzdanı yeterli oluyor.Alışverişleri Türk Lirası ya da Euro ile yapabiliyorsunuz.Bankamatik sorunu yok,her bankanın var mı bilmiyorum? ama Garanti,İş Bankası,Ziraat ve HSBC  ATM'lerinin yanından geçtim.

Yılbaşı nedeniyle resmi tatildi ve ne yazık ki müze vb. gezilecek yerler kapalıydı ancak daha önce her yeri gezdiğim için bunu problem etmedim sadece arkadaşlarım göremediği için biraz üzüldüm.

Kış olmasına rağmen hava şartları iyiydi.Gündüz kazak ve ince bir montla rahat rahat gezebildik,soğuk sadece geceleri kendini hissettirdi klima ısısının yetersiz kaldığını söyleyebilirim.Her ne kadar Akdeniz iklimi de olsa kışlar eskisinden daha soğuk geçiyor biliyorsunuz...

AVM tarzı alışveriş merkezi yok,bu bence esnaf açısından oldukça iyi.Ünlü markaların tekstil ürünleri biraz pahalı geldi.Eskiden teknolojik malzemeler ucuzdu şimdi fazlasıyla Türkiye'de var.Peki Kıbrıs'tan ne alınır? Mutlaka hellim peyniri,alkollü içeceklerin fiyatları oldukça makul ancak kişibaşı istikaklı gümrükten geçirirken sorun yaratmayacak şekilde alınabilir,çikolata,kahve,valiz ve farklı modellerde porselen fiyatlarına bakılabilir.

Bunların dışında ekstra söyleyebileceğim, kafa karıştıran tek şey trafiğin soldan akması, iniş ve binişte dikkatli davranılması gerekiyor.




















11 yorum:

Olmadı Baştan dedi ki...

çok ilgimi çekti bu yazı :) bende allah izin verirse nisan aynında ordayım :)

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

Eşim Kıbrıs'ta askerlik yaptı. 15 ay her yerini tanıdığı ve gördüğü şimdi pek hevesi yok:) Çocukken de 1-2 kere gitmiş. Ben de bu yüzden gezi planlarına alamıyorum Kıbrıs'ı. Ama belli olmaz tabii:))

maviye iz süren dedi ki...

Çok iyi yapmışsınız,fotolor da süper:)
sevgiyle..

gooogoook dedi ki...

Oo bu güzel görseller için teşekkür ederiz. Buralarda kar kış derken, güzel Kıbrıs'tan bu güzel kareleri görmek çok iyi geldi..:)

Adsız dedi ki...

Güzel bir tatil olmuş belliki :)
Sevgiler

Emrah Ateş dedi ki...

kıbrısa geçen sene 2 defa gittim. birçok arkadaşım orada okuyor ve yaşıyor. hatta bir ara ben bile düşündüm oraya taşınmayı ama ada psikolojisini üzerimden atamam sanırım:)

NzlGl dedi ki...

Çok seneler önce gitmiştim Kıbrıs'a ... Ama tekrar gitmek isterim... Resimlere bayıldım paylaşımın için teşekkürler canım , sevgiler

bahar006 dedi ki...

Oh ne iyi yapmışsınız, çevremde hemen herkes Kıbrısta bir şekilde bulunmuş, ben hariç:) En kısa zamanda bu açığımı kapatmalıyım, sevgiler:)

Back to Black dedi ki...

Kıbrıs' a ilk kez gidecekler için çok açıklayıcı bir yazı hazırlamışsınız ayrıca fotoğraflar çok hoşuma gitti:)

Ebruli dedi ki...

Kıbrıs'ı hiç görmedim. Gitmek, görmek, gezmek lazım...

çiço dedi ki...

ohh ne iyi yapmışsınız :) arada bir değişiklik gerek ;) bize de kısmet olsun inşallah :D