13 Kasım 2008

KELİMEYİ DOĞRULAMASAK OLMAZ MI?

Arkadaşlar yorum pencerelerinde karşıma çıkan şu "kelime doğrulama" bölümüne resmen gıcık olmaya başladım...Daha önce bendede vardı zaman kaybı olduğunu düşünüp kaldırdım...Gerçekten ne işe yaradığını hala anlamış değilim.Bilen varsa yazsın lütfen.:((
1

14 yorum:

Hülya Konar dedi ki...

spam mesaj ve yorumları engellemek için kullanılıyor...otomatik mesaj gönderen programlar var(reklam yada zararlı yayınlar) onları engelliyor...eğer yorum yapan gerçek değilse,yani sistem otomatik gönderiyorsa yorumları o harfleri göremiyor orada ve dolayısıyla yorumda yapamıyor...

sevgiler.

cobija dedi ki...

Bu zımbırtı spam yorumlardan korumak için. Forumlarda da spam üyeliklerden korunmak için kullanılır. Neyse gereksiz bir şey.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

arkadaşlar kusura bakmayın yorumlarınız için teşekkürler ama spam mesaj nedir??

уαѕємin... dedi ki...

istenmeyen mesajlar kullanıcının rızası olmadan değişik amaçlara sahip siyasi,reklam vb. yorumların gelmesi gibi bişi bu spam ;)

cobija dedi ki...

Spam; bloglara kötü amaçlı robotlar ile gönderilen yorumlardır, aslında yorum ile uzaktan yakından alakası olmayan bu yazılar otomatik olarak bir merkezden gönderilir. Yani hiç güzel birşey değil. Bence harf doğrulamayı açmanız sizin için hayırlı olur. Anlatmaya çalıştım ama pek beceremedim. :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar..

Ebruli dedi ki...

ilkay(meripoint) ve ben de vardi. hani acemiyken. Sonra bizi Pelincim(Pelince Lezzetler) uyardi da; kurtulduk. Cunku bizim haberimiz yoktu boyle bir seyin oldugundan.

insanlar yorum birakirken bize "sinir" oluyorlardi kesin...

Adsız dedi ki...

Sözde spam için ben yazmıştım bloggeripuçları etiketi altın da nasıl olsa yoruma tabii onayların bence kaldır direk ve kaldırmışsın da zaten :)

Adsız dedi ki...

Hatta Sinema şeysi de çok veri çekiyor onu da kaldır müzik olayıda sınırlı bağlantısı olanların kotasını yemekte ve geç açmakta blogunu bilesin arkadaşım.

Flame dedi ki...

Benim moda blogumda var mesela kelime doğrulama. Sonradan yapmak zorunda kaldım. Yabancı sitelerden otomatik ard arda onlarca yorum gelmeye başladı. Mecbur kaldım anlayacağın :(

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

craftcım sözünü dinledim sinema bölümünü kaldırdım..hiç bilmiyordum.bir süre sonra müziğide kaldırayım bari...
flamecim dün benimde dikkatimi çekti söylediğin...eğer işe yarıyorsa öyle kullan bari.

Adsız dedi ki...

En güzeli canım bak daha hızlı oldu valla

KelebekGibi dedi ki...

Bende sevmiyorum bu sayilarini dogrulamayi bilmem nee, zaten reklam niteliginde bir yorumuda yayinlamiyorum, bana yazanlar belli kisiler zaten.
Okuyucularimi kisitlamak istemiyorum, zorluk olmasin blogumda, ugrasmasinlar:)
Iyi günler

Unknown dedi ki...

benim de haz etmediğim bir durumdur yorumlardan da öğrendim neden olduğunu insanoğlu hergün yeni birşey öğreniyor işte ne güzel :)