16 Kasım 2008

YIL 1942...

Nette gezinirken bu foto çıktı karşıma 1942 yılında çekilmiş…Ankara’da oturanlar ya da gelenler burasının şimdiki halini çok iyi bilir çünkü burası “Kızılay” Ankara’nın merkezi, hergün insanların buluşma noktası,iş merkezlerinin bir nevi kalbi…Yurtdışında adamlar dokuyu bozmuyor eskiden nasılsa şimdide öyle gerekirse sit alanı gibi korumaya alıp yıllar sonra müze gibi caddeleri sokakları gezdirip bu işten para kazanıyorlar..Bizde belediyeler yap-yık –tekrar yap modeliyle çalıştıkları için ortalama 1,5 senede bir kaldırım taşları değişir,park yapılır beğenilmez yerine başka şey gelir.Geçen gün gene dikkatimi çekti bizim semtte şelale görünümlü büyük bir havuz yapılmıştı iki sene önce şırıl şırıl akıyordu koca koca ışıklar koydular gece nasıl güzel..Belediye yıkmış yerinde yeller esiyor şimdi… Peki yapımı için harcanan para boşamı gitti , iki sene içinmi yapıldı onca masraf ? Mutlaka değişim, gelişimdir diye düşünenler çıkacaktır aramızdan ama bina yığınları arasında nefes alamadan her şey üstünüze geliyormuş hissiyle dolaşmak bence hoş değil. İşte fotoğrafı görünce aklımdan geçen ilk şey ” bu kadarmı yeşil düşmanıyız? ne güzelmiş keşke bu haliyle kalsaydı “oldu.
1

9 yorum:

ferulago dedi ki...

Güven Park'ın karşısındaki Kızılay binasını ve önündeki parkı hayal meyal hatırlıyorum. Ya da hatırladığımı sanıyorum, fotoğraflardan gördüğüm için hafızam beni yanıltıyor. Annemlere sormam lazım. Ulus'taki Roma Hamamı bile yeterince tanıtılmaz, önünden her gün otobüslerle geçip giden insanlar bu nedir diye merak edip bir gün olsun içeri girmezken herhalde bu parkın tanıtılmasını istemek mucize gibi bir şey olacaktır. Bence de yazık olmuş.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bunun tek bir nedeni var. O da o başkana (herhangi bir başkan, Afyonkarahisar'da da böyle çünkü) yakınlığı olan firma yap-yık-yap yoluyla para kazanıyor. :(

Sagır Kedi dedi ki...

Ankarada oturmuyorum ama Türkiyem'in illerinin eskiden nasıl görünüyordu resimlerine bakmayı seviyorum.Resimdeki görüntünün güzelliğinin bozulmasına içim acıdı.İstanbulda'da bozulmayan yer yok ki:((( Çok üzülüyorum böyle şeylere...Yazık..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ferulago,ulus'ta roma hamamı olduğunu bilmiyordum...
recep arkadaşım,Afyonkarahisar'ı kullanan ne kadar az bu memlette..ama doğrusuda bu değilmi?
sağır kedi,istanbul artık şehir olmaktan çıktı eyalet olma yolunda..

ELÇİN dedi ki...

canım bir tuaf oldum ya bu resmi görünce :)

şimdi orası ne halde değil mi !

Unknown dedi ki...

ne güzel resimdir o ben de doğma büyüme yaşama yerim Ankara'yı başka severim keşke o doku bozulmasaydı keşkeeee...

Unknown dedi ki...

bu arada blog arkasına da bayıldım...

Adsız dedi ki...

Keşke nerde demek ne kötü değil mi? Biz yeni kuşaklara bunu bırakıyoruz işte :(

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

*elçin,bende görünce çok üzüldüm..
*funda,dediğin gibi keşke öyle kalsaydı..
*craft,filozof gibi konuşmuşsun doğru söze ne denir??