21 Ağustos 2011

CİN BİBER VE SCOVILLE TESTİ ...

10. Katta acı biber yetiştirme keyfi bunun adı. :)) Öyle böyle değil epey acı çıktı bunlar...



Scoville diye bir ölçüm sistemi var bilmiyorum duydunuz mu? Biberin acılık değerleri  bu ölçeğe göre belirleniyor.
Wilbur Scoville isminde bir farmakolog tarafından geliştirilmiş.Biberin acılık değeri için test yapılıyor.Biberden alınan bir parça örnek, şekerli suyla seyreltiliyor.Tadı hissedilmeyecek hale gelene kadar işlem devam ediyor.



8 yorum:

tutsak dedi ki...

olmadı şimdi ARNAVUT biberini kategoriye almazlarsa ben bu istatistiği kabul etmem :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Onu da biliyorum çok acı olur.Hımmm:))

ali zafer sapci dedi ki...

Çok güzel konular buluyorsunuz, ayrıntıyı görüyorsunuz.

bahar006 dedi ki...

Çok severim acı biberi, millet yanımda kıvranıp şekilden şekile girer bana hiiiç bişey olmaz. fotolar da süpermiş:)

Anne İş'te dedi ki...

Afiyet olsun,bal olsun:)

Muhterem'le Geziye dedi ki...

Hiç acı yiyemem.
Tatlı sivri biber alırken bile "ya içinde acısı varsa" diye çekinerek alırım.
Bu arada biber gazı üst sıralarda yer almış, açıkçası biber gazına maruz kalmaktan iyice korktum.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Teşekkür ederim Zafer bey ilginize...

Daha önceleri bende yiyemezdim Baharcım zamanla değişti tabi. :))

Gel beraber yiyelim Dijlecim. :))

Saddam attı valla bombaları hatta 90'lı yıllarda çocuktuk ama eğitimini vermişlerdi bize biber gazından korunma yolları ile doğuda oturuyorduk körfez savaşında Muhterem Hanım heyy gidi günler..

Mutlu Eller dedi ki...

Böyle bir ölçüm sisteminden haberdar değildim doğrusu. Üstelik acı seven biri olarak:))