22 Ekim 2011

İnsan Neydim dememeli...

Kaddafi'nin ölümüyle, "Neydim dememeli, Ne olacağım demeli..." atasözümüzün doğruluğu bir kez daha kanıtlanmış oldu...

Ülkesini zulümle yönetmiş,asmış kesmiş vs.,tüm dünyanın gözleri önünde göstere göstere insan öldürmek ne bileyim, yufka yürekli bir toplumuz işte "ohhhh iyi olmuş" diyemedim..

16 yorum:

komançi dedi ki...

o görüntüler çok kötü oldu.

Karadut dedi ki...

Ben biraz baktım yakalanma videolarına, ama şu linç videosuna her yerde gösterilmesine rağmen bakmadım,bakamadım.Aynı şeyi Saddamın asılışında da hissetmiştim. Beni asıl üzen böyle hassaslaştıran bu kişilerin kendileri veya ölümleri değil; zulme başkaldıran bir grup insanın bu kadar zalimleşebilmesi. O zaman iktidar kimdeyse asmak kesmek, zulmetmek hakkı mıdır? O zaman Kaddafi'den ne farkları kalır? Hem bir de şu durum var ki; Irak'la başlayan bu Batının Araplara demokrasi götürme geleneğinin sonuçlarını görüyoruz işte 2003'ten beri. Şimdi libya petrol kaynaklarının kullanımının büyük kısmının Fransa'ya o ayaklanma arasında hemen verilmesine ne demeli?Hem Fransa'yla kalsa iyi.. Acaba galeyana gelen halk farkında mı olacakların? Evet diktatörlük rejimi çok fena evet Kaddafi de, Saddam da çok zalimdi ama devrim dediğimiz şeylerin içine yabancılar girince o devrimin bir çeşit senaryo olduğu da düşünülüyor, e sonuçta görülen de o. Çok üzüldüm çok. Ha bir de Kaddafi'nin zalimliği bir yana ne kadar zeki olduğu cidden tartışıılmamalı, batıya karşı duruşu ve öngörüsü kendi işine yaramadı ama Arap dünyasına ders olmalı diyorum.Ve buna dair bir şeyler:
23 eylül 2009'da bm genel kurulu'nda yaptığı konuşmada şöyle diyor kaddafi: "biz burada sadece vitrin
süsüyüz. bm dediğiniz 5 ülkenin tekelinde.bu 5 ülke dünyanın 192 ülkesi adına karar veriyor. güvenlik konseyi'nin
daimi üyeliğinde ve veto hakkında adaletin zerresi var mı? koskoca güney yarımküresinden bir tek ülke bile
orada oturmuyor. bm sözleşmesi askeri güce başvurulmamasını öngörüyor ama bm sözleşmesi'nin imzalanmasından
bu yana dünyada 65 savaş çıktı. bm sözleşmesi'nin imzalanmasından bu yana dünyada çıkan savaşlarda ölenlerin sayısı ikinci dünya savaşı'nın bilançosunu geride bıraktı. barış düzeni dediğiniz bu mu?"
Ve bir başka seferinde 2008 yılında şam'da toplanan arap birliği zirvesinde ise şöyle diyor
kaddafi:"ey arap dünyasının liderleri;abd ve müttefiklerinin 2003'te irak'ı işgal edip saddam hüseyin'i devirmelerine seyirci kalmanızın bedelini bir gün çok ağır ödeyeceksiniz. bir yabancı gücün gelip bir arap lideri devirmesine nasıl sessiz kalabilirsiniz? araplar'ın onuru, varlık nedeni,geleceği nerede, ne oldu? hepsi
yok olup gitti. araplar akıllarını başlarına almazlarsa, hepsi de protektora (koruma
altındaki devlet) haline gelecekler. hepsi sömürgeci güçlerin çöplüğüne dönüşecek."
emperyalizmin uşağı olmuş arap devlet liderlerine kaddafi’nin sözleri“komik” geliyor. gülüyorlar kaddafi’nin konuşmalarına.kaddafi: "gülün, gülün... karşı karşıya bulunduğunuz tehlikeyi birgün saddam gibi sizi de devirdiklerinde anlayacaksınız..."

hemera-nyks dedi ki...

yalandır yalan çıkar yakında

Nyks

can istanbullu dedi ki...

İnsan her adımda söyleminiz gibi ilerisini ve diğer canlıları düşünmeli..İnşallah Libyada da gelen gideni aratmaz..

Back to Black dedi ki...

Batı sömürgeciliğine karşı tavır alan sayılı devlet başkanlarındandı.BU nedenle tüm yayıncılık ahlakına sansüre rağmen saniye saniye ölümünü tüm dünyaya servis ettiler.Zalimmiş,zorbaymış buna diyeceğim yok ama batıya karşı dik duruşunu biliyorum ve ayrıca KIbrıs harekatında hava sahasını ordumuza açtığı da hepimizce bilinen bir gerçek.Şunu da unutmayalım ezelden ebede hain olan ve daima hain kalacak bir milletin başına melek te verseniz ona da ihanet ederlerdi. İyi pazarlar...

Handan dedi ki...

Ben de diyemedim Ebrucum.

Modavesaire dedi ki...

aslında hiçbir insan böyle bir ölüm ile cezalandırılmamalı. hiçbir ölüm şekli ilee aslında.. bi de videoya çekmişler.. off çok kötüydü. zamanında saddamı da izledik ya günlerce.... kötü çok kötü.. umarım suriye başkanı da sırada değildr. birazcık öyle görünüyor ama..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

evet komançi:((

Karadutum o kadar güzel anlatmışsın ki senin yorumla benim yazıyı yerdeğiştiresim geldi.Lider olma özelliklerinden biri ilerigörüşlü tahminler,dediği çıkmış tehlikenin farkındaymış, ölümü kendi vatandaşının elinden oldu bizlerde acıma duygularıyla izledik.

pek yalan gibi değildi hemera:-o

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Bütün arap vatandaşları yaptıklarına pişman olucak bu günleri mumla arayacak gibi Sevgili Can...

Güzel tesbit Back to Black!! biz ne yaptık yaa?? diyecekleri kesin batının iyi bir intikamıydı bu.

Handancım senin kalbini iyi biliyorum.

ModaVesaire aynı duygular içindeyiz tatlım.

Karadut dedi ki...

Ben de blogumuzda buna yer verip vermemeyi düşünmüştüm, malum beni üzen bir hadise. Senin yazına yorum yaparken ne kadar dolduğumu da farketmiş oldum, kimbilir belki bu yorumu paylaşırım:)) ki senin yazdıkların da olayın özü, tam nokta atışı duygularımız için.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Sonu belliydi ama bu şekilde olmamalıydı...

Blogger Bolat dedi ki...

Elinde fransız tüfeği, beyinsiz kafasında amerikan military cap, sabo terlikle demokrasi gelebileceğine inana varsa bir şey diyemeyeceğim! Son olark şunu söylerim kendi milletinden bir insana yada herhangi bir insana bunu yapan insan olamaz, barbardır!İnsan olma erdemine sahip değildir, bir milletin alçalabileceği son nokta bu video da saklıdır!

hemera-nyks dedi ki...

kötü oldu cidden. bencede bugünlerini hepsi arayacak.
-
hemera

hypo dedi ki...

açıkçası bende etkilendim.
halk partili bir aile olmamıza rağmen, menderes'in asılma sahnelerini gösteren bir dizide tüylerim diken diken olmuştu.
ne olursa olsun, bir insan bir insan eliyle öldürülmemeli.

Unknown dedi ki...

Ben de diyemedim, ne gerek vardı onca zulüme dedim sadece. Ettiğini buldu demek dahi gelmedi içimden, onca kıydığı can geldi aklıma onlara üzüldüm sadece…

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Evet evet yazabilirsin Karadut'um :))

Kesinlikle Kiraz Çekirdeğim

Evet bir tezat oluşturdu,zulüm gördüğünü söyleyenler daha gaddar çıktı Bolat Bey,

Aynı düşüncedeyiz hemera ve hypo

dedim ya biz yufka yürekli bir toplumuz teröristleri bile asamıyoruz BeTwin Us:((