15 Ocak 2012

12 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARA ASPİRİN VERİLMEMELİDİR.PEKİ NEDEN?

Önemli olduğunu düşünerek paylaşmak istedim.
Biraz sıkıntılı ve tedirgin bir gün geçirdim.Küçük prensesim rahatsızlandı,çoğumuzun geçirdiği mikrobik çocuk hastalıklarından birini geçiriyor şu an.Çok şükür şu an iyiyiz ancak dikkat edilmesi gereken konularda doktorumuz uyarıda bulundu.

Anneler,babalar ya da geleceğin anne baba adayları,bilen bilmeyen buradan sonrasını lütfen dikkatle okuyun.

Reye Sendromu denilen bir rahatsızlık varmış.Ender görülen, daha çok çocukları etkileyen  ancak kötü sonuçlar doğuran.

Bulaşıcı ve mikrobik hastalıkların ardından az da olsa ortaya çıkma ihtimali bulunan bu rahatsızlık kontrolsüz kusma,olağandışı davranışlar ve bayılma gibi belirtiler veriyormuş.Nedeni tam olarak bilinmiyor ancak viral enfeksiyon sırasında aspirin kullanımı ile ilişkilendiriliyor.O sebeple her ne olursa olsun 12 yaşından küçük çocuklara aspirin verilmiyor.Aklınızın bir köşesinde olsun.



foto.tumblr.com

14 yorum:

Adsız dedi ki...

En España hay una aspirina infantil. Nunca se debe dar aspirina normal a un niño, en todo caso y si no hay mas remedio se parte una aspirina y se le da un trocito. Pero es mejor la versión infantil que también se vende en farmacias.
Saludos.

Handan dedi ki...

Geçmiş olsun Ebrucum.

u.aydin dedi ki...

cok onemli bir bilgi paylasmissin canim.cumlemizin yavrularini korusun Allah'im. Allah senden de razi olsun.bunu paylasabilirmiyim yani copy yapip face sayfamda?

Sevdiye dedi ki...

Acil şifalar diliyorum minik prensese, çok çok geçmiş olsun...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Gracias Zorrete.

teşekkür ederim Sevgili Handan ve Sevdiye.

Elbette u.aydın paylaşabilirsin,memnun olurum.teşekkürler...

yaseminkale dedi ki...

benim üçükken bedemciklerim çok şiler ateşlenirdim annecim 1 asrpini acık suda etip şeker ilave edip bana verir o beni terletirdi iyi olurdum. ne tuhaf zamanlara geldik ki bir zamanlar "günde mutlaka 1 adet alınmalı dedikleri" aspirinden bile korkar olduk:((

paylaşımın için teşekkürler çok çok geçmiş olsun. bizde yarın dr. de olucaz geçmek bilmeyen öküsrük var bakalım ne çıkacak. Allahım tüm çocukları korusun

hayatreceli dedi ki...

canım çok geçmiş olsun bir daha asla olmasın inşallah..
çocuklarla ilgili ebeveynlerin senin gibi bilgili olması gerek tebrikler..
sevgiler canım....

Destina dedi ki...

Rabbim acil şifalar versin yakın zamanda havalar soğuk minikler hemen hastalanıyor malesef anneler de onlarla birlikte çöküyor işte
aspirin şurda dursun çocuklara gereksiz ilaç verilmesine bile karşıyım aslında ama hastalık olunca mecbur oluyoruz melesef. Aspirin hiç kullanmamıştık ama bundan sonra asla kullanmıcaz demekki tşk bilgin için :)

ferulago dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Aspirin hususunu lisans eğitiminden hatırlıyorum, onun yerine parasetamol verilir diye anlatmıştı hocamız. Yine de hatırlatman iyi oldu. Ben de minik kızıma idrar yolu enfeksiyonu için sürekli ve içim kan ağlayarak antibiyotik vermek zorunda kalıyorum. Bez derdi bitene kadar böyle olacak herhalde :(

VuslaT dedi ki...

allah korusun çocuklarımızı hepimizin.Çok faydalı bir bilgiydi teşekkürler.

pompişCE dedi ki...

geçmiş olsun..paylaşım için tşk ler aklımızın bir köşesinde dursun

Giz dedi ki...

Ebru'cum çok geçmiş olsun en kısa zamanda küçük prensinin iyileşmesini diliyorum. Aspirin kullanımının 12 yaş altına zarar verdiğini bilmiyordum, ileride belki de çok işime yarayacak bir bilgi edinmiş oldum, teşekkür ederim canım.

Giz dedi ki...

küçük prens'in zihnimdeki yeri sebebi ile yanlış yazdığımı şu an fark ettim, küçük prensesine geçmiş olsun canım :)

Fido dedi ki...

küçük prensese çok geçmiş olsun :( umarım şimdi daha iyidir :) bu bilgilendirme için de çok teşekkür ederim,ben de böyle birşeyi hiç bilmiyordum..
sevgiler,

www.fido-land.blogspot.com