Birbirinden güzel onca yemek blogu varken bu tarifler nereden çıktı? demeyin lüften.Kültür tanıtıcı bir yazı olarak kabul ederseniz çok memnun olurum ve Ege'ye yolunuz düşerse bu lezzetleri denemenizi tavsiye ederim.
Nisan-Mayıs- Eylül ayları sebze ve otlar bakımından elbette daha verimli geçer buralarda.
Deniz Börülcesi ve ilk defa denediğim Deniz Fasulyesi yaz aylarında rahat bulunuyor.
Peki bu nasıl yapılıyor? diye sorduğum deniz fasulyesine pazarcı "bu tembel kadın işi,temizleme derdi yok" diye sattı. :))
Aşağıda görüldüğü gibi Deniz Fasulyesinin dalları börülce kadar diri değil...
İkisinin de yapılışı çok basit ve kısa sürüyor.
Yıkanan Deniz börülceleri isteğe bağlı tuz kullanılarak sıcak suda 5-6 dakika göz kararı haşlanıyor.
Deniz Fasulyesi de aynı şekilde haşlanıyor.Fakat bunun dallarından temizlenme olayı yok.Direk servis tabağına konuluyor.Tat olarak bariz bir fark olduğunu söyleyemem ancak deniz börülcesi her zaman tercihim olur.
Unutmadan soğuduktan sonra halis Ege'nin zeytinyağı :)) isteğe bağlı limon ile servis edebilirsiniz.
8 yorum:
deniz börülcesinin tarifini "haşla ve sıyır" diye kısaca tarif etmişti bize bir pazarcı teyze :)
deniz fasulyesini ise ilk defa duydum,hayret.
afiyet olsun size :)
deniz börülcesini çok seviyorum ama bulamıyorumm :(
deniz böğrülcesini çok seviyorum, ama deniz fasulyesini hiç yemedim, en kısa zamanda deneyeceğim :))
hımmm nefis bende deniz börülcesini çok seviyorum zaman zaman daha doğrusu buldukça yapıyorum ,fasülyesini hiç görmedim ama :( yemedim de ...ellerinize sağlık,sevgiler
deniz borulcesini cok severim hatta buldugumda bol bol yerim :)) ama deniz fasulyesini ilk kez duyuyorum...
@ özii migroslarda var deniz börülcesi,ben hep görüyorum :)
bariz bir ege özlemi var son yazılarınızda.allah kavuştursun diyelim:)
Börülce favorim :) Canım çekti.
Yorum Gönder