Bilemediğim hatta adını ilk defa duyduğum kelimeler var, elbette herşeyi bilmek mümkün değil.
Ancak sağolsun bilgin diye nitelendirip :) beni bulan arkadaşlarımı boş döndürmemek
adına araştırıp açığı kapatmaya çalışıyorum.
İşte o kelimelerden biri...
Degüstator/ Degustator genellikle şarapçılıkta kullanılan bir terim.
Şarabı tadarak kalitesini belirleyen kimselere Degüstator deniyor.
Bunun yerine şarabı muayene eden, tadımcı ya da şarap eksperi kelimelerini de duyabilirsiniz.
Kelime her ne kadar şarap için kullanılsa da diğer (çay,şalgam,zeytinyağı vb.) içeçeklerin tadına, rengine ve kokusuna bakarak değerlendirmede bulunan kişiler içinde kullanılabiliyor.
*konu başlığı için sevgili dostum Dilek Ç.'ye teşekkür ederim.
Diğer sosyal ağlardan beni takip için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder