11 Mart 2015

CEPTETEB Avantajları


Bankacılık sektöründeki hızlı gelişmeleri takip etmek bazen gerçekten zor olabiliyor. Her gün yeni bir ürün hergün yeni bir kolaylık giriyor hayatımıza. CEPTETEB de hayatımızı kolaylaştıracak yeniliklerden biri. CEPTETEB, TEB’in yeni nesil dijital bankacılık hizmeti. Bankacılık hizmetlerini telefondan ve bilgisayardan yapanların özellikle tercih edeceği ve çok seveceği avantajlı bir sistem.

CEPTETEB’de şube yok. Şube masrafları da yok. 
Bu sayede CEPTETEB müşterilerine hesap işletim ücreti ve eft ücreti de yok. Hatta ilk 50.000 kredi kartı kullanıcısı arasına girerseniz kredi kartı aidatı da yok. CEPTETEB’de vadeli hesabınıza uygulanan yüksek faiz günlük faiz oranlarıyla aynıdır. Böylece paranızı vadeye koyma derdi olmadan istediğiniz gibi bozdurabilir bir yandan da vadeli gibi günlük faiz kazanabilirsiniz. Yani CEPTETEB’de paranıza herzaman değer katarsınız. CEPTETEB’de sadece bir başvuru formu doldurarak ihtiyaç kredisi de kullanabilirsiniz üstelik en uygun faiz oranıyla.


CEPTETEB müşterisi olarak sağladığı çok avantajlı kampanyalardan da yararlanabilirsiniz. Mesela kredi kartı ile yapacağınız ulaşım harcamalarınızın %50’sinin iade edilmesi ya da modagram.com’da 30 TL ve ciceksepeti.com’da %25 indirim fırsatları gibi. CEPTETEB’in avantajlı dünyasına katılmak için hemen www.cepteteb.com.tr adresinden ya da mobil uygulamasından başvuru formunu doldurmanız yeterli.

10 Mart 2015

Yılın En Güzel Gök Olaylarından Biri Yaklaşıyor...Kaçırmayın!


"20 Mart 2015 Cuma günü "Güneş Tutulması" yaşanacak.
Yerel hava koşulları uygun olduğu takdirde, Türkiye'nin her yerinden bu tutulma izlenebilecek.

 
İzmirliler ise Prof. Dr. Serdar Evren'le birlikte gözlem yapma fırsatı yakalayacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla tarihi Havagazı Fabrikası'nda 20 Mart Cuma günü saat 10:00-13:00 arası yapılacak gözlem etkinliğinde, güneş filtreli teleskoplarla gözlem, söyleşiler, bilgi posterleri ve basit deneylerle tutulmayı Prof. Dr. Serdar Evren canlı olarak konuklara aktaracak.

İzmir için tutulma 10:48'de başlayacak ve 12:55'de bitecek. 
Tutulma ortası, yani Güneş'in en fazla kapanacağı an 11:51. Güneş'in yaklaşık % 40'ı kapanacak. 
Güneş filtreleri takılmış teleskoplarla gözlem yapmayı tercih etmek gerekiyor.Aksi takdirde tutulma fark edilmiyor.

Eğer bulunduğunuz şehirde bir etkinliğe katılamazsanız ve çıplak gözle, çok çok kısa süreli bakacaksanız, koyu bir röntgen filmi veya koyu bir isli camla görme şansınız var. Ama bu bakış bir-iki saniyeden fazla olmamalı. Yoksa gözünüz büyük hasar görür.

Tutulma aslında Norveç'in açıklarındaki adalarda Tam Tutulma olarak gözlenecek. Avrupa'nın güneyine doğru indikçe tutulma, parçalı tutulmaya dönüşecek. 
Bu yüzden ülkemizden de ancak % 40'ı kapanacak şekilde gözlenebilecek. "


*bilgilendirme, Atlas dergisinden alıntıdır.

*************
Diğer sosyal ağlardan takip için;

05 Mart 2015

Vefat Haberi



Vefatını üzülerek öğrendiğim Sevgili blogger arkadaşımız Gamze Akbaş'a Allah'tan rahmet, acılı fedakar eşine ve ailesine sabırlar dilerim.

Çok mücadele etti, zaman zaman umudunu kaybetse de oğlu için her türlü acıya, zorluğa göğüs germeye çalıştı.

Anneliğin ne kadar kutsal bir duygu olduğunu bize paylaşımlarıyla birebir yaşattı.

Gamze'nin cenazesi bugün öğle namazının ardından Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Hasan Ali Gültekin Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Örnekköy Mezarlığı’nda defnedilecekmiş. :(

23 Şubat 2015

Siyah Pirinçten Pilav Denemesi


Epey zaman önce merak ederek aldığımız siyah pirinci nihayet pişirme fırsatı buldum.Öncelikle görüntü olarak beyaz pirinç kadar güzel görünmediğini kabul ediyorum.Çünkü yemeğin önce güzel görünmesi, iştah açması gerekiyor benim için.Nitekim kızımda renginden dolayı çok severekte yemedi.Ancak siyah pirincin beyaz pirince göre şeker miktarı oldukça düşük yani oldukça sağlıklı.

İçeriğinde güçlü antioksidan, yüksek protein, diyet lif ve mineral bakımından zengin.GDO'suz ve Glutensiz bu pirincin tadı daha çok bulgur pilavını anımsatıyor.

Ben son anda yapmaya karar verdiğim için ılık suda fazla bekletemedim.Aslında pişmeden önce birkaç kere yıkanıp süzülmesi ve 1,5 saat suda bekletilmesi gerekiyor.

Pişirirken içine önce şehriye de kavurdum ancak o da siyah pirincin rengiyle daha siyah bir renk alarak kayboldu gitti.Eğer misafirlerinize sunum yapmayı düşünürseniz şehriyeyi ya da iki renkli olsun diye beyaz pirinci ayrı bir yerde pişirip en son ikisini karıştırmanızı öneririm.

Yine pişirirken daha lezzetli olsun diye tereyağ kullandım.Ancak miktarı az tuttuğum için tereyağ tadını pek alamadığımı da eklemek isterim.Pişrme şekli aynı beyaz pirinç pilavı gibi sadece süresi biraz daha uzun sürüyor.

Haaa bu arada uzakdoğuda çok eskiden beri kullanılan kıymetli bir pirinçmiş ki, sadece zenginler yiyebilsin diye ismi "yasak pirinç" olarak anılıyormuş.

Sizde merak edip yapmak isterseniz bu pirinci Migros'lar da bulabilirsiniz. 




*************
Diğer sosyal ağlardan takip için;