24 Ocak 2009

UMARIM İHTİYAÇ OLMAZ...

Artan ekonomik kriz ve işsizlik bazı kötü niyetli kişilere davetiye çıkardı…

8 Ocak’ta ki yazımda Ankara’da hırsızlık olaylarının arttığından bahsetmiştim…Maalesef dün okudum ki Funda’nın evine hırsız girmiş.Tahmin ettiğim gibi psikolojisi etkilenmiş hemen ev arayışına girmiş haklı olarak.Kış günü zor olacak ,aranan evde hemen bulunmaz , eeee bir taşınma maliyeti artık malum.Allah kolaylıklar versin çok üzüldüm bununla gelmiş geçmiş olsun…Ama görüyormusunuz hainlerin yaptığı iş, aileleri nasıl zor durumlarda bırakıyor? Maddi ve manevi etkileniyorsunuz.

Neyse asıl anlatmak istediğim konuya gelecek olursam.Böyle durumlarda evden hemen taşınamıyabiliriz sadece fikir vermek için yazıyorum.Bizim eve hırsız girdiğinde önce çelik kapı taktırdık.Tabii bunlar çelik kapıyıda artık açıyorlar.Özellikle kapının kolon kısımlarına beton dökülerek sağlamlaştırıldığına dikkat edin derim.Çünkü kolonları eğerek kapının açılmasını sağlıyorlar.Hatta başka bir arkadaşım çelik kapının önünede ayrıca bir demir kapı daha taktırdı.Onun dışında kesinlikle tavsiye edeceğim alarm.Evden çıkarken alarm kuruyorsunuz ya da gece yatarken.Kapı açıldığı andan itibaren geri sayımın başladığı süre içinde size ait şifrenin girilmesi gerekiyor.Şifre girilmez ise siren sesi oldukça yüksek biçimde başlıyor ötmeye.Tam beş dakika…Gene aynı anda sizin daha önce belirlediğiniz 10 kişinin telefonlarını otomatik arıyor.Yani alarm aynı zamanda evdeki telefon sisteminede bağlı.Ses kaydı var içinde eve yetkisiz giriş yapıldığına dair 10 kişiye haber veriyor.Bunun dışında elektrik kesildiğinde içinde 48 saat dayanacak bataryası var.Oradan güç alıyor.Evden taşınmanız durumunda alarm sökülebiliyor.Tabii bu arada teknik servis konularını vs..konuşarak netleştirin.Piyasada bu konuyla ilgili birkaç firma olduğunu biliyorum.

Bunlar kapı içindi,pencere ,balkon vs..tek tek düşünmek gerekiyor aslında.Daha öncede dediğim gibi umarım hiç kimsenin ihtiyacı olmaz ama ben bu konuda bayağa hassasım yazmadan geçemedim…


9 yorum:

öykü dedi ki...

Hırsızlık olayı hem calınan seylerın maddı kaybı hem de evdekı olusan durum acısından cok rahatsız edıcı..
Bır tandgımızın evıne hırsız gırmıstı..buzdolabındakı et stoguna kadar goturmslerdı.. dolaptakı pastayı yemıs gerısını yere atmıs.. aykakbıları ıle cocukların yataklarının ustunde dolasmıslardı heryer camurdu..
o evde bı daha yasanmaycagı ıcın onlarda tasındılar.

Mehtap dedi ki...

Canım her zaman için tedbirli olmalıyız.Bu alarm sistemlerini her eve takdırmak lazım ama beni en çok üzen hırsız ve bunlar gibi şahısların çoğalmış ve çevremizde bu insanların var olması rahatsız ediyor beni.Ben yaşadığımız şu dünya da güllük gülüstanlık olsun.huzur olsun istiyorum.Biliyorum herkes bunu istiyor.offf bunları düşündükçe içim sıkılıyor.sevgiyle kal canım.

böcük dedi ki...

Gece gözümü açıp tepemde bir adamla karşılaşmaktan o kadar çok korkuyorum ki. Mecidiyeköyde de aynı şekilde hırsızlıklar o kadar arttı ki. Bu alarm işini baştan beri düşünüyorduk ama ertelemiştik aldığımız üç dört kilit ile.. Ama ertelememek lazım sanırım..

demet'in dunyası dedi ki...

biz bu sistemi iş yerinde kullanıyoruz,gayet güzel. keşke hırsızlık hiç olmasada bizimde böyle şeylere ihtiyacımız kalmasa.

Aymen dedi ki...

kesinlikle ihtiyaç oldu bu tür tedbirler. Allah korusun hırsızlar katiller ortalık kötü.

Sagır Kedi dedi ki...

Ekonomik krizdi işsizlikti derken yakşalan belediye seçimlerden dolayı da olmasın??Ben zaten son derece korunmasız bir şekilde yaşıyorum kapı olsun pencere olsun balkon olsun her yerden gelebilirler bense bıçakla uyuyorum maalesef:(((Tırstım ama alarmmış çelik kapıymış amma masraf:(((

RoNaLDiNHo dedi ki...

Alarmla sadece amatör hırsızlar yakalanır... Bende alarm kurulumu yapıyorum profesyoneller bunlarıda devred dışı bırakıyorlar... Uzman hırsızların eline düşmeyelim işimiz zor çünkü :(

Unknown dedi ki...

canım teşekkür ederim tekrar...
kimsenin başına vermesin Allah :)

denizanasi dedi ki...

ben üniversitede yaşamıştım :( apar topar taşınmıştık o evden. hep dualara kaldı işimiz(