16 Aralık 2008

BEYİN GÜREŞİ...

İngiliz yazar George Bernard Shaw ile dönemin Başbakanı Winston Churchill birbirlerine zekice takılmaktan çok hoşlanırlardı. George Bernard Shaw yazdığı bir piyesin ilk gecesi için, Churchill'e bir davetiye gönderdi ve içine küçük bir not düştü: "Size iki kişilik bir davetiye gönderiyorum.Oyunuma bir dostunuzu da getirebilirsiniz, tabii eğer varsa..."

Churchill'in davetiyeyi alınca bu iğnelemenin altında kalmamak için Bernard Shaw'a cevaben bir notla karşılık verdi : "Başka yere sözüm olduğu için oyununuzun ilk gecesine gelemiyorum. Piyesin ikinci gecesine gelmek isterim, tabii oyununuz ikinci gün de oynayabilirse..."


kaynak:başkent üniv.yayınları

6 yorum:

papagangibi dedi ki...

çok iyiymiş :)

teletabi dedi ki...

oyun pygmalion du sanırım. sunay akın ın bir kitabından hatırlıyorum. bernard shaw ve churchill cevapları şahane oluyor. ben de churchill den bir tane ekleyeyim;

parlemento da hararetli tartışmalar yaşanırken kadın bir vekil churchill e "kocam olsaydınız size zehirli kahve yaprdım" der, churchill de bunun üzerine "karım olsaydınız o kahveyi içerdim" der :)

serrose dedi ki...

boyle ince noktoli oykulere bayiliyorum
sagolasin

Sagır Kedi dedi ki...

Bunu okumuş ve çok gülmüştüm ben bile bu kadar zeki cevap veremezdim adamların akıllarına sağlık:)))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

papağangibi,
sağırkedicim,ve serrose beğendiğinize sevindim...

teletabi,bende senin yazdığına çok güldüm ve bayıldım.zeki insanlar gerçekten başka oluyor..teşekkürler..

Ebruli dedi ki...

Bu kibarca kapismalar yok mu, beni acayip gulduruyor. Eskiler cok zekiymis. Simdiki zamanda; kisiye agzinin payini vermek yerine susmayi tercih ediyoruz...