08 Ocak 2009

HIRSIZA KİLİT DAYANMAZ...

İki hafta önce bir diş hekimi arkadaşımın muayenehanesine hırsız girdi.Bir hayli kaybı var.Giden eşyalarına mı yoksa,hiç yoktan çıkan yeni çelik kapı ve alarm masrafına mı üzülsün? Bu hafta da başka bir arkadaşımın evine hırsız girdi.Ehh onunda zayiatı az değil…

Bizim evede üç sene önce girmişti.Hemde gündüz vakti…Hareketli oyuncakların pil yuvalarına kadar söküp dağıtmıştı evi.Alarm taktırdık ama sonradan insanda oluşan psikoloji çok zor ,nasıl anlatayım?Dilerim ki kimse yaşamasın bu durumu ,ancak Ankara’da hırsızlık olayları arttı mı ne ? diye bir soru geliyor aklıma.Paranoya yaratmak için söylemiyorum genede dikkatli olun evinizin güvenliğini alın.


23 yorum:

karalamaca dedi ki...

bizim eve de girmti bu yaratıklardan.
geçmiş olsun. diyecek başka bir söz yok..

Burcu SezeR dedi ki...

Ben bu hırsız psikolojisini anlamıyorum... Nasıl içi rahat ediyor ki çaldıklarını yediğinde?

Geçmiş olsun bu arada, cana geleceğine mala gelmesi daha iyi belki...

papagangibi dedi ki...

işsizlik arttıkça hırsızlık da artıyor. alarm artık her yere şart oldu, çok geçmiş olsun.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cok kotu bi sey bu, dedigin gibi pisikolojisini tahmin bile edemiyorum... Allah korusun onlarla goz goze gelmekten :(

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Geçmiş olsun. Bir daha yaşanmaz umarım...

Sagır Kedi dedi ki...

Çok kötü ya..Doğru diyorsun eve hırsız girdikten sonra oluşan psikoloji çok kötü..Çevremin başına gelmişti çok zor kendilerine geliyorlardı.Alarm,çelik kapı falan bir fayda etmiyor.Taa son katta evin çelik kapılı dışı da demir kapı koyulduğu halde hırsızların girdiği apartmanları biliyorum ben..En iyisi mi eve köpek alacaksın bak bakalım nasıl koruyor:)))

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

canım daha önce olmuş ama genede geçmiş olsun.umarım bir daha yaşamazsın

sevgiler

Mehtap dedi ki...

Geçmiş olsun canım.Geçen haftalarda bizim siteden bir komşumuzun evine girdi.Üstelik onlar evde uyurken.Adam güzel güzel gezmiş evin içinde ortalığı dağıtmış.alacağını almış gitmiş.Komşumuz da uykum o kadar hafif ki,gece yukarıdakiler kalksa sese uyanırdım diyor nasıl olduysa uyanmamışız diyor ama iyi ki de uyanmamış da diyor tabii.Allah korusun.Ben de Ankaradayım bizde öyle düşünüyoruz.Allah fırsat vermesin.Korusun diyorum cümlemizi.sevgiler.

şirinem dedi ki...

geçmiş olsun diyerek başlıyacam arkadaşınıza evet 2 sene önce bizimde evimize girdi kızım günlerce uyku uyuyamadı her tıkırtıda uyandı hapishane gibi evin heryanını demir yaptırdık kapımız çelik ama söylediğin gibi hırsıza kilit dayanmıyor kızkardeşimin evinde penceredeki demirleri keserek girdiler gündüz vakti bu ne cesaret ne pervasızlık işin en ilgincide kimse bu işler olurken görmüyor ne diyelim Allah korusunda göz göze gelmiyelim sevgiyle kalınız.

Ebruli dedi ki...

Sanirim artik Ankara da; istanbul gibi olmaya basladi...

Unknown dedi ki...

en çok da karşı karşıya gelmekten korkarım...
kimsenin başına gelmesin inşallah...

SMİLENA dedi ki...

bizim mağazaya da girmiş yıllar önce berbat bir duygu...

Flame dedi ki...

Bende çok korkarım gidenede yanar insan ama bir daha o evde uyumak ne zordur! Allah korusun, bir daha olmasın...

blogcubur dedi ki...

Hırsız onları hak görüyor kendine herhalde çok kötü birşey ya garip bir psikoloji olsa gerek,diğer taraftan evine ya da işyerine hırsız giren insan tedirgin olur her an,ah şu dünya... azcıkta tersine dön.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ahh sorma hayatımda iki kere evim ehırsız girdi .arkasından psikolojisi kötü heran biri evime girecekmiş gibi artık evde tek kalamıyorum .yani sinir bozucu .allah kimseye göstermesim.

Cavill dedi ki...

korkunç bişi ya, giden mala değilde burun buruna gelmeye korkarım, heleki çocuklu evler için büyük tehtid...

Pilli Petro dedi ki...

bu kadar işsizlik varken, insanlar aç gezerken çocuk çocuk bambaşka eylere özenerek yaşarken normal değil mi bu artış ??

tabii ki hiç biri haklı sebepler değil olamazda. haksız kazanç her yerde esasında kimseye de hayrı yok.

bu ülkede bunca gelecek çalan çırpan büyük varken, küçük hırsızlar sadece insanın içinde anlık korku bırakıyor.

umarım kimsenin başına gelmez :)

Terbiye dedi ki...

cnm sende güvenliğini al, blog sayfana hırsız girip yürütmesin yazılarını :) arkadasın için üzüldüm allah yardımcısı olsun.

Aymen dedi ki...

hırsız var bide psikopat hırsız var daha beteri. Allah korusun.

Adsız dedi ki...

kriz artınca bu tür vakalarda patladı..ben de hiç anlam veremem bu psikolojisi bozuk insanlara...hiç mi korku yok, vicdan yok...geçmiş olsun arkadaşınızada..üzüldüm :(

ferulago dedi ki...

Geçmiş olsun, adamlar istedi mi yapıyorlar alarm, çellik kapı hikaye. Allah hepimizi korusun. En iyisi eşya sigortası da yaptırmak bu durumda. Manevi katkısı olmaz ama maddi olarak faydası olur.

Unknown dedi ki...

Bu hırsızlar biraz arsız oluyor.Yakalasan bile tekrar girebilme cesaretini gösterebiliyorlar.Bize hırsız girmedi ama yengemlere girmişti evden taşındılar korkudan.

ABİ dedi ki...

tek çözüm iyi bir alarm sistemidir arkadaş.. bunu bilir bunu söylerim.. tahta kapıda olur ii bi alarmın olduktan sonra.. en önemlisi burun buruna gelmeden uyanmak..bunu sadece alarm sağlar..
geçmiş olsun..