06 Ocak 2009

KAYITSIZ KALMAK MÜMKÜN MÜ?

İçimden bir şey yazmak gelmiyor açıkçası.Sadece haritada yerini bildiğim diyarlarda , hiç tanımadığım insanların üzüntüsünü, en önemliside korkudan faltaşı gibi açılmış gözleriyle bakan o çocukları görmeye dayanamıyorum.
Endonezya’da Tsunami felaketi yaşandığında genç çocuk soruyor bana ---Abla kaçsalardı yaa…Binaların tepesine çıksalardı ya da yüksek yerlere…kaçamamışlarmı? –Sen denizde oynarken üstüne küçücük bir dalga geldiğinde başa çıkabiliyormusun? Tokat gibi çarpıyor insanı sersemletiyor.10-15 metrelik dalga geldiğinde kaçman mümkünmü? diyorum…Şimdi ben babama soruyorum.Mesleği icabı bilir cevaplar diye---Baba sığınaklara girseler? – Peki daha uzak mesafelere gitseler.? Yok işte karşında her bakımdan üstün düşman var.Kaçamıyorsun…Sen onun yanında belkide nokta kadarsın.Empati kurarak bizim başımıza gelse diye düşünüyorum ne olurdu? Nasıl yapardık?…Öyle ya da böyle bir yerlerde çocuklar ölüyor,sakat kalıyor,vücutlarına en önemliside beyinlerinde yaralar açılıyor…Dua ediyorum,Umarım en kısa zamanda bu şiddet son bulurda başka çocuklar ölmez diye…

* Bunun intikamını mı alıyorsunuz? Ama bunu yapan onlar değildi ki?

---------------------------------------------------------------------------------Yukarıdaki yazıya ek: Ülkemin 1984 yılından beri verdiği şehit sayısına bakmaksızın ,bu gelişmelerle ilgili sokağa dökülen ağabeylerin tepkilerinin hepsini samimiyetsiz buluyorum ya da başka bir niyet arıyorum…

16 yorum:

Gizem. dedi ki...

gerçekten bitsin artık sona ersin yazık günah o miniklere :(
not:Fotoğraf ve yorum mükemmel!

Adsız dedi ki...

İntikam falan almıyorlar. Kafalarında bir dünya kurgulamışlar ve bu dünya adına herkesi katletmeye hazırlar. Çünkü vahşiler. Tanrıları o toprakları onlara vaadetmiş. Aynı tanrıları 'Öldürmeyeceksin!' diye emretmiş ama o kısım teferruat oluyor bazen. Ve heryerde söylüyorum, bu vahşete karşı durmayan herkes ortaktır!
Cinayeti izleyen de canidir.

Unknown dedi ki...

yeter insanların bu çektikleri eziyet dursun artık insanlar ecelleriyle ölsünler...

Jojee dedi ki...

onlara anca hayvan diyebiliyorum.kendi doğru bildiklerini bütün gariban insanlara yaymaya çalışan gaddar bir ırk.
Gözleriini okadar hırs bürümüş ki el kadar bebekleri bile öldürmekten vazgeçmiyrlar.
Attıkları bombanın nereye geldiği kimi öldürdüğü önemli değil.Önemli olan kara parçasının onların olması!
Ekine de katılıyorum aslında.Dink için yollara dökülenlerin %60 ı şehitlerimiz için yollara dökülmediler!

ıvır zıvır dedi ki...

dünyada biri zulm yapınca
mudahele yapıcı ve ya en azından kınayıcı olarak gecikmiyor... lakin dünyanın para gücü bu işi yapınca
..iş onların insiyatifine kalıyor ?!... :S ....yazık!!!1

papagangibi dedi ki...

insanlar tarihten ders almıyorlar. eğer israilli'ler kendilerine yapılanların ayıbını, yanlışını anlayabilselerdi aynısını başka bir millete yapmazlardı. ama anlamamışlar, anlayamamışlar, tarihin onlara yaşattığı acılar üzerine yazılan onlarca kitap yüzlerce film hep yalanmış, samimi değilmiş.

Adsız dedi ki...

böyle evimizde oturup ta televizyonda ölen yaralanan çocukları gördükçe içim acıyor. acizliğimize üzülüyorum bi yandan yapılacak hiçbişey yok. yeter artık bitsin bu savaş...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

yürekten katılıyorum canım

Unknown dedi ki...

Böyle bir konuda bir kaç cümle yazmadan gitmek istemedim.
bir yerde yahudilerin aynı kaplarda süt ve et pişirmediklerini bunları asla birlikte yemediklerini okumuştum.
sebebiyse enginn!!! merhametleri..annenin sütüyle yavrunun etini birarada tüketmek acımasızlık olurmuş!
tam da yaptıkları acımasızlıkları düşünürken başka bir yerde yahudilerin kendilerini üstün ırk ve üstün yaratılmış olarak gördüklerini ve kendilerinden başkalarının yaşama haklarının ellerinde olduğuna inandıkları okudum.
bu demek oluyor ki;
bu gün orada yaşattıklarını fırsatları olduğu an bizlere de yaşatırlar.
insanların başkasına zulmetmesi asla tasvip etmeyeceğim bir şey ama içimden hitler bunlara hakettiği gibi davranmış demek geliyor zaman zaman.
Allah ın bile lanetlediklerine
lanet olsun!

zuzuların annesi dedi ki...

Bizbu satırları yazarkenbile orada bebekler ve çocuklar ölüyor:((
Ermenilerden özür dilemek için çırpınanlardan,şimdi ses çıkmıyor… Ne aydın kesimden, ne sizden, ne bizden, ne dünya milletlerinden…
Öyle ya… Ölenler Müslüman çünkü…
Ve toplu katliamların soykırım sayılması için; Öldürenlerin Müslüman, ölenlerin ise Hıristiyan olması gerekir!
Öldürenler Hıristiyan, ölenler Müslüman ise, bu soykırım değildir…
Buna ancak savaş veya iç savaş denebilir!
Yazık o hayatlara,çok yazık:((

Ebruli dedi ki...

Dunyada bir savas bitiyor, digeri basliyor. Bunun sonu yoksa eger; butun dunya ulkeleri birlesecek ve haksiz yere savas acan ulkeyi ortadan kaldiracak ama sadece o ulkenin parlamentosunu. Cunku savas kararini veren halk degil. Halkin bir sucu yok. Savas kararini haksiz yere veren Parlamento ya da meclisi yok etmek lazim...

SMİLENA dedi ki...

bende o küçücük çocukların gözlerindeki acıyı ve korkuyu görmeye dayanamıyorum.

Basak dedi ki...

Son paragrafına aynen katılıyorum.

Diğer taraftan, şiddet her zaman daha fazlasını doğurur. İsrail halkının tarihine bakarsınız tarih boyunca (binlerce yıl) aynı şekilde kıyıma uğramış olduklarını, en iyi ihtimalle sürüldüklerini görürsünüz. Peki bu onların herhangi bir şekilde ders olmasına sebep olmuş mu? Bireyi geçiyorum ama devlet bazında "hayır" dır bunun cevabı; Maruz kaldıkları şiddet onları daha şiddet sever yapmış. Unutmayın ki şiddetin tek bir formu yok (savaş gibi), bugün dünya zenginliğinin çoğunun sahibi, ABD ve Avrupa ekonomilerinin en büyük patronları İsrail kökenlilerdir (sizce ABD ve çoğu avrupa ülkesi niçin susmaktadır??). Ekonomik şiddet de en az savaş kadar, bazen savaştan da beter etki yaratır.

Hayatımız okul dedi ki...

yazına eklediğin ek yazıya takıldım ekteki yazdıklarına katılmamak müm kün değil

embir dedi ki...

ek yazına bende yürekten katılıyorum, yani tüm yazına katılıyorumda o kısım için yazan kimseyi görmemiştim. Helal olsun valla.

serpil'in mutfağı dedi ki...

merhabalar.yorumunuz için teşekkürler.tabiki ege li olupta zeytin olmadan balık olmadan olurmu?ayrıca yazınıza sonuna kadar katılıyorum.son olarak aynı şeyi bende söyledim bugün.yıllardır askerlerimiz şehit oluyor.bugünlerdeki gibi halk hergün yollara düşseydi heralde bu ülkede birşeyler değişirdi.tamam ölenlere bizde üzülüyoruz.cani değiliz ama bu halkımız birazda kendi ülkemizde olan şeyler için daha duyarlı olsalar daha iyi bir TÜRKİYE de yaşarız.gibime geliyor.çok konuştum galiba.hoşçakal.daha fazla yazarsam benide ergenokon deyip yakalamasınlar.)))