14 Ocak 2009

YENİ MİM KONUSU...

Daha önce bu konuyla ilgili düşüncelerimi yazdığımı biliyorum.Ancak yazdığım günden bugüne bakıyorum hiçbir gelişme ya da bir değişiklik yok….Red purple in the blue yeni bir mim konusu dahilinde benimde düşüncelerimi yazmamı istemiş.Filistin’le ilgili birkaç cümlede siz kurun demiş.Aynı düşüncelerimi yinelemekle birlikte bir de yeni ek yapmak istiyorum.Tabi bu düşünceler yeni yeni oluştu kafamda…Kimisi katılır kimisi katılmaz ancak Filistin’de savaşın 19. günü, ölenlerin 3’de 1’i çocuklar olunca ister istemez böyle düşünmeye başladım.Tabiki vatan toprağı kutsal olmalı herkes için, haritada baktığımızda Gazze küçücük bir yer ve karşısında şu an dünya devlerini temsilen bir düşman var ve düşmanın vazgeçmeye hiç niyeti yok.Burada ifade ettikleri üzere bölücü hareketleri, kendisi için tehdit olacak ne varsa her şeyi silip süpürüyor.Hatta bu bebekler gelecekte büyüyecek başıma bela olacak diye resmen soykırım yapıyor…Şöyle söyliyim mesela siz anne babasınız ailenizi yok etmekle tehdit etseler ne yaparsınız? Hani “Sezercik” Kıbrıs harekatıyla ilgili bir flimde oynamıştı. Sahnenin birinde , Rumlar evlerine gireceği vakit annesiyle babası dolaba saklıyor Sezerciği…Evladıma dokunmayın bırakın ben buradayım ne yapacaksanız bana yapın demezmisiniz? İşte Filistin’i adamlar önceden aldıkları bilgiler dahilinde yıkıp geçiyorlar.Peki o bölgelerde çocukların işi ne? Sivil yerlere bişey yapamaz mantığı ile çocukların olduğu bölgelere saklanan ,onları korumakla görevli gücün hiç mi suçu yok? Bence bu savaş daha çok zayiatla sonuçlanmadan Filistin’de bir takım önlemler alması gerekiyor yoksa kime kafa tuttuğunun farkında değil mi bu adamlar?
Biraz farklı bir bakış açısı oldu belki ama savaş aynı zamanda strateji gerektirmez mi? Bişey uğruna kuru kuruya verilecek kayıpların anlamı ne ?
Sonuçta öyle ya da böyle tek ortak dilek var bir an önce savaş ve bu soykırım dursun…
Yazmak isterlerse Burcu Sezer, Elif, Gönüldenele,ve Öykü’ye pas ediyorum…

6 yorum:

Unknown dedi ki...

daha sabah aynı şeyi konuştuk dairede... çocuk kanalı izlemekten haberlerden haberdar olamıyorum anca internetten o da işlerden fırsat bulursam...
bugün oda arkadaşım diyordu ki İsrail ateşkes sırasında ateşkese uymayıp neyine güvenip de filistine ateş açtı...
şimdi de zaiyat zulüm ölüm... :(
adamlar tabi savaşta herşey mübah deyip çocuklara yazık mı diyecek toptan kökünü kurutacak tabi mahalle kadar büyüklükteki gazzeyi :(

ELİF dedi ki...

YAZIK BENİM ÇARESİZ YAVRULARIMA SEVGININ İÇİNDE YEŞERMEK YERINE SAVAŞIN İÇİNDE YANIYORLAR..BU NASIL ADALET SİSTEMİ VE SAVAŞ STRATEJİSİ.
HABER KANALI İZLEMEZ OLDUM DAHA .HER İZLEDIGIMDE YÜREGIMDEN PARCALAR KOPUYOR..YAZIK YAZIK Kİ ÇOK YAZIK..
topu banamı attın banamı öyle geldi be canım...

GeCe dedi ki...

çok önemli bir noktaya değinmişsin neden çocukları sakınmıyorlar

papagangibi dedi ki...

çok güzel bir noktayı yakalamışsın. aslında başka şeyler de var. israil filistin'e saldırmadan önce aralarında bir ateşkes vardı. Ve bu dönem boyunca Filistin İsrail'e küçük küçük belki ama bombalar atıp duruyor. Sürekli taciz ediyor. hatta okuduğum bir yazı da gazetecilerini de yanına çağırıp yaptığı bu işi belgelediği yazıyor. bu bombaların biri yüzünden bir israilli ölüyor. sonra savaş başlıyor zaten. israil'in yaptığının hiçbir savunulur tarafı yok. ama kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. sonuç olarak olan çocuklara ve masum insanlara oluyor.

Unknown dedi ki...

selam..
aslında benimde görüntüleri izlerken neden bu kadar çok çocuk?
diye gönlümden geçirdiğim zamanlar olmuştu.
....
mimlenmişim.yeni gördüm.kalanları sayfama yazarım artık.

Adsız dedi ki...

seni tanımıyorum fakat duyarlılığın için teşekkür etmek istiyorum..

Bence de
4 yaşında bir kız çocuğunun evine isabet eden bir bomba yüzünden ağlayarak kaçarken atacağı adımı gözyaşları nedeniyle göremeden yere düşmesinin..
yaşadığı korku yüzünden durmadan her yanı titrerken, sordukları zaman ismini dahi telaffuz edemeyecek durumda olmasının..

nedeni sadece Filistinli bir ailede doğmak..
..DEĞİL..