14 Kasım 2008

100. KAYIT...

Bir yerde okumuştum yusufçuklar yaşamlarını ve soylarını sürdürmeyi dostluklarına borçlularmış...Yumurtlama döneminde su birikintilerindeki bitkilere yaklaşarak yumurtalarını bırakmaya çalışırken kuyruk ve kanatları ıslandığı için kalkmakta zorlandıklarını, hemen yardımına çevredeki diğer yusufçukların koştuğunu hatta bu sudan çekme işleminde zincir gibi birbirlerine tutunarak yaptıklarını okumuş çok etkilenmiştim...Birde hatırladığım dinlenmeye çekilip uyumak istediklerinde başka canlılara yem olmamak için gruplar halinde nöbetleşe uyudukları...İlginç değilmi? Oldum olası severim zaten resmimide bu yüzden yusufçuk seçmiştim...
Yanlış hatırlıyor olabilirim Flame 'cim 150. yazısında yorum yaparken sende bir gün 100. yazını yazarsın demişti aylar önce...O benim blog dünyasındaki ilk arkadaşım yeri çok ayrı bu vasıtayla tanıdım kendisini...(Tabi bu bloğun açılması için beni teşvik eden,bloğun asıl mimarı biricik dostum sağduyum'dan sonra )

Bu işe başlarken daha öncede yazmıştım sanırım bu kadar kendimi iyi hissedeceğimi düşünmemiştim.2008 yılı bana hiç iyi gelmedi bilenler biliyor...Hayatımın en üzücü yılıydı diyebilirim.Az bir zaman kaldı yeni bir yıla merhaba diyeceğiz ama ben bu yılla birlikte umutlarımı , hayallerimi ve şu an aklıma gelmeyen bir çok şeyi kaybettim...Evliliğim sinir bozukluğundan bitme noktasına geldi.Hayatımda ilk defa avukat,çek,senet,icra kelimeleriyle tanıştım...Sadece kitaplardan okuduğum bu kelimelerin içeriklerini ,mevzuatını hatim ettim...Kötüydü işte nasıl anlatayım...Neyse hızımı alamadım çok kaptırdım kendimi :)) Herkese teşekkür ediyorum... samimi yorumlarınız ve içtenliğinizle yalnız hissetmedim kendimi.Umarım geçen seferki gibi engellemelerle karşılaşmayıp çok uzun seneler birlikte oluruz..

notçuk: 100 kayıtta neler yapmışım? diye dönüp baktım.. İlk günlerde yazdığım fakat okunmadığını düşündüğüm yazılarım var.Şayet okumak isteyen olursa linklerini aşağıya ekliyorum...:))
1

9 yorum:

nazo dedi ki...

Bundan sonraki yazılarda karamsarlığa çok daha az yer verirsin ve 2009, 2008'in götürdüklerini yerine koyar umarım ya da daha güzel, seni daha çok mutlu edecek şeyler getirir..
İpek böceğini ve seni öpüyorum.. Nice yazılara..

Cavill dedi ki...

iyi kide başlamışsın yazmaya, seni büyük meraklarla okuyorum.
Ve inşallah 2009 ve diğerleri senin ve şekerin için çooook mutlu olmana yardım eder.
seni seviyorum, dünya döndükçe, yaşam sürdükçe birbirimizi her yeni yazıda tekrar ve tekrar bulalım.....

Flame dedi ki...

İçimden gelenleri paylaştığım, senin içinden geçenleri okuduğum bloglarımız sayesinde pekişen dostluğumuz çoook uzun sürer umarım. Kimi zaman içimiz daralıyor, kimi zaman hayat kötü geçiyor, kimi zaman herşey üst üste geliyor ama yaşanan herşey bize birşeyler katıyor. Daha da olgunlaştırıyor.

Sağduyu iyi ki teşvik etmiş iyi ki yazmaya başlamışsın. Nice yazılara...

Yeni yıl güzellikleri getirsin, dertleri götürsün. Hepimize...

Aymen dedi ki...

seni anlıyorum benimde aklıma hiç blog tutmak gelmemişti hemde hayatımın en şaşalı döneminde. yazmak için durulmak dinlenmek yada kendini dinlemek gerekiyormuş. 100 post un hayırlı olsun nice yıllara

Bahar Ulus dedi ki...

200. yazında da yorum yazmak isterim. Yusufçuk resmi çok hoşuma gitti.

serrose dedi ki...

Bu hayatta kotu seylerin yasamanin en guzel yani bitmesi.Herkes neler neler atlatiyor ama eminim 2009 sana cok guzellikler getirecek.2007 hatirlamak istemediklerimle dolu ama bitti 2008 de hersey cok guzel oldu.Bu bir dongu canim.Gecmis gecmiste kaldi.VE sen cok guzel bir yila hazirla kendini
sevgiler

özii dedi ki...

Daha nice 100. yazılara inşallah... İyi ki tanımışım seni

Bu arada hayatın bizlere ne gibi süprizler hazırladığını hiç bir zaman bilemeyiz. Bu bazen iyi bazen kötü etkiliyor hepimizi ve yaptığımız tek şeyse birbirimizden güç almak. Yusufçuklar gibi :)

Biliyor musun bende çok severim yusufçukları . Çok özelmiş gibi geliyor bana...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ancak yazabiliyorum...
nazocum,jade,flame,aymen,fullhouse,serrose, ve özii iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız benim için çok kıymetli sağolun arkadaşlar..sadece benim için değil hepimiz için önümüzdeki yıllar güzel geçer umarım..

SMİLENA dedi ki...

yusufçukları ben de çok severim.hatta yalnızlığı ifade ettiklerini düymuştum ama şimdi tam tersini öğreniyorum yardımseverlermiş.harika...