28 Ekim 2010

NE DEMİŞ ?

Anayasanın değiştirilemeyecek ilk dört maddesi şöyledir...

I. Devletin şekli

Madde 1.–Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

Madde 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, Milli Marşı ve başkenti

Madde 3. –Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili Türkçe'dir.Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.Millî Marşı “İstiklal Marşı”dır.Başkenti Ankara’ dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

Madde 4. –Anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

NOKTA!


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “Ne Mutlu Türk’üm Diyen “ herkese kutlu olsun…

Photobucket




“Ben, 1919 senesi Mayıs içinde Samsun’a çıktığım gün elimde,maddi hiçbir kuvvet yoktu.Yalnız büyük Türk Millet’inin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı.İşte ben bu milli kuvvete, bu Türk Millet’ine güvenerek işe başladım.”


Mustafa Kemal ATATÜRK



“ The day I sailed to Samsun in May 1919, I had no material power.It was only the greatest spiritual power arising from the nobility of the Turkish Nation that inspired me.I set out by trusting this national power and the Turkish Nation."


Mustafa Kemal ATATURK


~~~~~~~~~~~~

foto. Hanri Benazus kolleksiyonundan amatör bir çekim..

3 yorum:

ali zafer sapci dedi ki...

Haşim Kılıç bizim gibi düşünmüyor, başkaları da. Onlar güçlü, çünkü örgütlü!
Sevgiyle...

yaseminkale dedi ki...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

öykü dedi ki...

Bayramımız Kutlu olsun..