23 Ekim 2008

HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR...

Yıllar önce İskoçya’da yaşayan dokuz çocuklu Clark ailesinin bir rüyası vardı.Amerika’ya gitmek ve orda yaşamak.Bunun için plan yaptılar,para biriktirmeye başladılar.Yeterli parayı biriktirmek yıllar sürdü ama sonunda bunu başardılar.
Pasaportlarını aldılar ve yolcu gemisinde yerleri ayrıldı.Bütün aile sabırsızlıkla o günü beklemeye başladı.Fakat yolculuğa bir hafta kala en küçük oğullarını köpek ısırdı.Doktor yarayı dikti,pansumanlarını yaptı ama hiç ummadıkları şekilde kapılarının üzerine sarı bir kağıt yapıştırdı.
Kuduz ihtimaline karşı bütün aile iki hafta karantinaya alınmıştı.

Bütün hayaller suya düşmüştü.Amerika’ya gidemiyeceklerdi.Kendilerinin binemediği gemi şehirden ayrılırken ümitsizlik ve kızgınlıkla dolu baba gözyaşları döktü,içinden hem oğlunu ısıran köpeğe,hemde kadere lanetler yağdırdı…
Beş gün sonra İskoçya’da trajik bir haber yayıldı.Bilet aldıkları,ama binemedikleri gemi batmıştı.Hiç batmayacağı düşünülen Titanik isimli gemi batmış,yüzlerce kişi ölmüştü.Clark ailesi,bir köpek çocuklarını ısırmasaydı bu gemiye binmiş ,belkide okyanusun dondurucu sularında boğulmuş olacaktı.


Bay Clark haberi duyunca ,oğlunu bağrına bastı ve ailenin kurtulmasına vesile olduğu için teşekkür etti.Önceleri trajedi gibi görünen bu olaydan sonra yüzlerce kez şükretti.



kynk: myzurna.com

4 yorum:

nazo dedi ki...

Ben de inanırım buna. Bazen bu kendimizi teselli ettiğimiz bir cümle gibi gelir ama gerçekten herşeyde bir hayır vardır/beklemek gerekir.

Flame dedi ki...

Tüylerim diken diken oldu. Hayat tesadüflerden ibaret değil mi?

özii dedi ki...

Yazdığın yazı beni bir kez daha düşündürdü. Bir an içim rahatladı sanki. Çünkü bugünlerde o kadar çok duyduğum bir söz ki bu ... Bu işte de bir hayır var ama bakalım :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok önemli bir sözdür söylediğiniz.
çünkü daima KADERİ bizden daha önce yazmış ve BİLEN BİR İLAHİ VARDIR !!!!!
Kesinlikle inanıyorum bu olguya.
sevgiler canım.